Wanneer heeft u een deviezen handelaar nodig?

Werken en wonen in het buitenland is erg aantrekkelijk; denk aan loopbaanontwikkeling en verbeterde promotievooruitzichten, een goedkopere maar hogere levensstandaard, lagere belastingen en natuurlijk de kans om het leven in een andere cultuur en land te ervaren. Als u naar een land buiten de Europese Unie vertrekt, krijgt u ongetwijfeld te maken met een andere munteenheid en uw persoonlijke omstandigheden zorgen ervoor dat u uw geld tussen meerdere geldeenheden moet verplaatsen. Hieronder staan een aantal voorbeelden van wanneer u een deviezen handelaar nodig heeft.
Wanneer heeft u een deviezen handelaar nodig?

De transactie van grote bedragen van de ene valuta naar de andere valuta
Verhuizing naar een nieuw land gaat gepaard met grote aankopen en uitgaven, zoals het kopen van een nieuwe woning en een nieuwe auto. Dit vereist een grote hoeveelheid van de lokale munteenheid, die u zeker in het begin alleen beschikbaar heeft in euro’s. Het is dus wel even wat anders dan het wisselen van geld op vakantie. 

Omgekeerd geldt hetzelfde: wanneer u van plan bent om te repatriëren naar Nederland na een langere periode, dan zult u ook uw investeringen en contant geld moeten omwisselen naar Euro’s. De bedragen zijn in dit geval vaak groter dan bij aankomst, omdat het door de vergoeding in het buitenland makkelijk is om geld te sparen.  Dat maakt het vinden van het beste aanbod nog belangrijker voor u. 

In wezen verplaatst u geld van de ene valuta naar de andere in ‘volume’ en daarom is het belangrijk om een korting of beter tarief voor de wissel te onderhandelen. Buitenlandse deviezenbedrijven verplaatsen dagelijks een grote hoeveelheid aan geld en zijn in staat competitieve wisselkoersen te verkrijgen die aan u doorgerekend kunnen worden. Ten opzichte van banken vragen ze vaak een lager bedrag aan transactiekosten of ze brengen helemaal geen kosten in rekening.

Regelmatige terugkerende betalingen in Nederland
Veel expats behouden hun huis in Nederland, waaraan vaak nog hypotheekbetalingen en huishoudelijke uitgaven in Euro’s aan vastzitten. Daarnaast kunt u reguliere uitgaven hebben wanneer uw familieleden in Nederland blijft en u moet voorzien in de kosten van levensonderhoud, betaling van huishoudelijke rekeningen of pensioenpremies moet voldoen. Ook deze betalingsverplichtingen vereisen regelmatige wisseling van uw geld naar Euro’s.  

Omgekeerd geldt dit ook voor situaties waarin u een Nederlandse pensioenuitkering ontvangt en dit gewisseld moet worden naar uw lokale munteenheid. Het kan zo zijn dat u nu een hypotheek in een vreemde valuta moet betalen en daarvoor regelmatig geld moet wisselen. 

Een deviezen handelaar kan u een regelmatige wisseldienst leveren en u een vaste wisselkoers garanderen. Zo dekt u ongunstige valutaschommelingen in en heeft u de zekerheid dat u voldoende lokale valuta beschikbaar heeft wanneer u dat nodig heeft voor de betalingen. 

Het indekken tegen valutaschommelingen
Wisselkoersen fluctueren en dit werkt soms in uw voordeel. U kunt echter niet het risico nemen om niet aan uw betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. De verschillen kunnen zomaar leiden tot een toename van uw hypotheek van maar liefst 25 procent!

Wanneer u een huis koopt in het buitenland is het belangrijk om aan de betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Anders loopt u het risico op hoge sancties of het verliezen van uw huis. Wisselkoersen kunnen overnacht snel veranderen en ze staan bekend om hoge financiële risico.  Een zogenaamd ‘futures contract’  is een overeenkomst waarbij u een bepaald aantal vreemde valuta tegen een vaste prijs koopt op een bepaalde datum in te toekomst. Zo beschermt u zichzelf tegen negatieve wisselkoersschommelingen, omdat u een vast ratio en bedrag heeft afgesproken. 

Een deviezen handelaar kan u deze en vele andere diensten bieden om uw financiële positie te verzekeren.

Samenvatting
Er zijn natuurlijk nog meer redenen om gebruik te maken van een deviezen handelaar, dit zijn echter de drie meest voorkomende redenen. Deviezen handelaaren bieden gemak en zekerheid, alsmede een betere wisselkoers met minimale of geen transactiekosten, in tegenstelling tot veel banken. Hun diensten bieden meer waarde voor uw geld, u wordt bijgestaan door ervaren vakmensen die nauw betrokken zijn bij de  vreemde valuta markten en kunnen voldoen aan de persoonlijke behoeften van hun klanten. 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/012503_real_home_loan_130588460145797700.jpg

5 top tips voor bankieren in het buitenland

U gaat verhuizen naar het buitenland! Een spannende ervaring. U maakt net als zo’n 112.000 andere Nederlanders de stap om in het buitenland te gaan wonen. U heeft uw huis uitgeruimd, de huisdieren een veilig nieuw thuis gegeven en genoten van een onvergetelijk afscheid van familie en vrienden. Alles is geregeld. Of toch niet?

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images-2-_130588506949385800.jpg

Betalingsmogelijkheden voor expats

De betaling van rekeningen is een cruciale kwestie voor expats. Niet alleen omdat de kosten in de huidige verblijfplaats voldaan moeten worden, vaak lopen er ook nog enkele betalingsverplichtingen in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/free-internet-games-for-kids_130588530238542700.jpg

Top tien bespaartips

Tien top tips om uw spaargeld te beschermen en ervan te kunnen profiteren

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.