Waarom is een reisverzekering voor expats noodzakelijk?

Omdat expats al in het buitenland wonen, overwegen velen niet om een reisverzekering af te sluiten als ze op vakantie gaan.
Waarom is een reisverzekering voor expats noodzakelijk?

Voor reizigers die  slechts voor een aantal korte periodes naar het buitenlandgaan, is een goede reisverzekering vaak voldoende. Expats hebben echter vaak een uitgebreidere verzekering nodig dan vele andere groepen. Hieronder staan een aantal factoren die u kunnen helpen met de keuze van een reisverzekering.  

Wereldreizigers 
Naast een goede expatverzekering is het ook noodzakelijk om een reisverzekering af te sluiten, omdat de expatverzekering alleen voor een bepaald gebied geldt. Aangezien expats veel reizen, bijvoorbeeld de verkenning van omringende buurlanden, is een reisverzekering onmisbaar. Zo is ook uw bagage verzekert. De dekking van een normale reisverzekering is vaak niet voldoende. 

Daarnaast reizen expats ook regelmatig terug naar Nederland om vrienden en familie op te zoeken. En wanneer bezoek naar uw nieuwe bestemming komt, laat u ze ook graag de mooiste plekken zien. Vaak niet alleen in het land zelf, maar ook in omringende gebieden.
  
Ziektekostenverzekering 
Ook het zorgstelsel en bijkomende verzekering kunnen erg verschillen van Nederland. Naast het afsluiten van een goede ziektekostenverzekering is het ook belangrijk om te checken wat voor internationale dekking de verzekering heeft. Als u het land verlaat kan het zo zijn dat niet alle kosten worden gedekt. Controleer de beperkingen van uw internationale ziektekostenverzekeringen dus goed, voordat u een reisverzekering afsluit.  
  
Het belang van de lengte, het gevaar en de bestemming 
De reisverzekering die u nodig hebt, hangt af van verschillende factoren. Allereerst is de duur van uw reis belangrijk: een reisverzekering voor een tweeweekse vakantie is anders dan voor een langer verblijf van een aantal maanden in het buitenland.
  
Een andere belangrijke factor is uw bestemming. Sommige landen hebben een wederzijdse overeenkomst op het gebied van gezondheidszorg, zodat er een gratis  medische behandeling kan worden geboden wanneer nodig. Verder is de bestemming belangrijk voor het bepalen van het dekkingsniveau en het verwijderen van onnodige dekkingen uit uw polis. Is uw bestemming bijvoorbeeld erg afgelegen  dan is het een goed idee om een noodevacuatie en vliegtuigambulance te laten dekken. Bekijk voordat u vertrekt of medische voorzieningen gemakkelijk bereikbaar zijn vanaf uw nieuwe woonplaats. 
  
Houd ook rekening met de aard van uw vakantie. Hoe meer avontuurlijke programma’s u heeft gepland tijdens uw vakantie, hoe hoger het risico is van een ongeval en hoe kleiner de groep van verzekeraars waar u uit kunt kiezen. Bekijk ook of er nog andere bijzondere risico’s zijn in het land van uw bestemming en stel uw reisverzekering daar op af. 
Informeer vooraf over uw bestemming, de eventuele risico’s in uw reisgebied en let erop hoe de duur van uw verblijf de verzekeringen beïnvloedt. 
  
Voorbereiding van de reis 
Om ervoor te zorgen u de juiste verzekering heeft voordat u gaat reizen is het belangrijk de tijd te nemen om de gezondheidsrisico’s in het land van bestemming te achterhalen. Hiervoor kunt u een bezoek brengen aan uw ambassade en de consulaire website voor up-to-date adviezen over de gekozen bestemming. 
  
De World Health Organisation (WHO) geeft ook de gezondheids- en reisgevaren weer. Het geeft advies over voorzorgsmaatregelen, geeft informatie over besmettelijke ziekten en informeert over het zorgstelsel van alle landen. Het WHO vormt een goede start naar het door u gewenste dekkingsniveau geeft tips om risico’s gedurende uw reis te vermijden.

Op Expatwijzer kunt u nu eenvoudig gratis offertes opvragen van reisverzekeringen. 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.