Volledige ziektekostendekking: is dat het waard?

"Je krijgt waar je voor betaalt!" Daarom is het belangrijk om niet gelijk voor de verzekering met de laagste premie te gaan. Maar betekent dit dat een volledige dekking een betere keuze is? Hieronder vind u een aantal moeilijke vragen die u kunnen helpen met de beslissing.
Volledige ziektekostendekking: is dat het waard?

Zijn zorgverzekeringen niet veel te duur? 
Het antwoord op deze vraag is ongetwijfeld: "de kosten van ziekte zijn veel hoger dan de premies voor een ziektekostenverzekering." Helaas beseffen veel mensen dit niet totdat een ernstigere ziekte dan verkoudheid wordt vastgesteld. Zo vallen onder een biopsie de kosten van een arts, het laboratorium, verzendkosten en medicijnen: een grote financiële last dus. Wanneer u zich deze extra lasten realiseert, is het lastiger om de premiebetaling als ‘kosten’ te zien. 
 
Waarom zou ik zoveel premie betalen als ik het uiteindelijk toch niet nodig heb? 
Dat is nu juist het punt van verzekeren. Kent u bijvoorbeeld iemand met een autoverzekering, maar zonder ook maar eén auto-ongeluk? Dat zijn er niet veel. Zo werkt het ook met een ziektekostenverzekering. Je verzekert je voor het geval er iets gebeurt waarvan de financiële last te hoog voor u is. Bent u nog steeds niet overtuigd van het belang, vraag dan de mening van iemand zonder ziektekostenverzekering en met ernstige ziekte, die zet u ongetwijfeld aan het denken. 
 
Waarom moet ik zo’n hoge premie betalen? 
Onafhankelijk van de kosten die worden gemaakt om beter te worden, is een goede verzekering het waard. Sterker nog het is één van uw beste bestedingen. Denk bijvoorbeeld  eens aan het maken van een hersenscan. Met een zorgverzekering betaalt u vaak slechts maximaal een tiende van de totale scankosten. Ondanks dat u misschien nog wat geld bij moet leggen, betaalt u slechts een fractie van de totale kosten.  
 
Moet ik een risicoanalyse doen? 
Ja, het is aan te raden om een grondige analyse van uw risico's en voordelen te maken voordat u beslist over uw zorgverzekering. Als u bijvoorbeeld kleine kinderen heeft die regelmatig naar de dokter moeten en recepten nodig hebben, maar u heeft niet het geld om een hoge premie te betalen, dan is het verstandig om de verschillende opties na te rekenen en dit met uw verzekeraar de opties door te spreken. Vaak resulteert dit in een iets hogere premie dan waar u op had gerekend, maar het scheelt extra kosten achteraf. Als u relatief weinig voordeel behaalt uit een zorgverzekering dan kan het beter zijn om een hoger eigen risico te nemen. 
 
Krijg ik meer dekking wanneer ik meer premie betaal? 
Het onzorgvuldig kiezen van de juiste verzekering kan leiden tot een hoop onnodige extra kosten. Neem de tijd om de precieze regels en kleine lettertjes van het zorgbeleid door te lezen voordat u een besluit neemt. Neem niet gelijk aan dat hogere premies een betere dekking bieden. Houdt in plaats daarvan rekening met uw eigen behoeften. Heeft u bijvoorbeeld diabetes, bent u zwanger of heeft u een kinderwens, wat zijn de behoeften van uw kinderen? Wanneer u uw dekking op uw persoonlijke situatie laat afstellen, kunt u beter bekijken en vergelijken wat er wordt aangeboden tegen welke premie. 
 
Hoe is de gezondheidszorg geregeld in het buitenland?
De kosten variëren sterk tussen verschillende landen, het is afhankelijk van veel zaken zoals de beschikbaarheid van medicijnen, apparatuur en medische specialisten. Zorg in het buitenland is verschillend geregeld per verzekering.Let daarom goed op de verschillen in buitenlanddekking.  
U moet het als een voorrecht zien om gezond te zijn en de keuze te hebben tussen goede verzekeringen. Mocht er namelijk toch iets gebeuren, dan heeft u in ieder geval een verzekering die uw kosten dekt en de situatie een stuk aangenamer maakt. Een goede verzekering is dus een betere optie dan onverzekerd te eindigen met een ernstige ziekte.
 
Begin nu hier met het vergelijken van populaire aanbieders zoals BUPA, ... en vele anderen. U kunt een gratis offerte aanvragen van de verschillende verzekeraars om een goed overwogen en kostenbesparende beslissing te nemen. 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.