Vind het juiste gemeubileerde appartement

Als u van plan bent om voor een korte termijn in het buitenland te verblijven voor bijvoorbeeld een project voor werk, een bedrijfstraining of langere vakantie (seizoenverhuur), dan kan een volledig ingericht appartement een goede keuze zijn. Ook als u nog geen zicht heeft op de toekomst of eerst goed rond wilt kijken voordat u een definitieve aankoopbeslissing neemt, doet u er goed aan eerst een appartement te huren.
Vind het juiste gemeubileerde appartement

Uw specifieke wensen bepalen de uiteindelijke keuze voor een appartement. Het is goed om onderstaande factoren goed te overwegen:

Type appartement

Gemeubelde appartementen variëren van een hotelkamer met keuken tot luxe penthouses. Ook de inrichting kan erg van elkaar verschillen:van basis meubilair tot designer inrichting. De appartementen zijn zo ingericht dat voor alles is gezorgd en dat u alleen uw persoonlijke bezittingen hoeft mee te nemen. De accommodatie die u kiest zal afhangen van de lengte van uw verblijf, uw budget, de reden van uw verblijf en met wie u gaat wonen.

Samenstelling van uw groep

Bent u op zoek naar een appartement alleen voor uzelf, uw familie, collega's, of een groep vrienden? De samenstelling van de groep is een primaire factor in het bepalen van de locatie, de grootte van het appartement en de gewenste faciliteiten. Verwacht u regelmatig bezoek, dan is het handig om te bedenken of u een appartement met extra slaapkamer neemt of dat er genoeg ruimte is voor het plaatsen van een opklapbed. 

Locatie

Veel van dit soort appartementen bevinden zich in het centrum van de stad.  Een gewilde locatie is ten aanzien van woon-werkverkeer, bezienswaardigheden en amusement. De reden voor uw verblijf is een belangrijke factor bij het kiezen van een locatie. Wilt u dichtbij uw kantoor of klanten wonen, of in de buurt de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden? Bedenk goed of de locatie voldoet aan uw transportwensen : nabijheid van openbaar vervoer, snelwegen, of zelfs de luchthaven. Wellicht dat ook uw werkgever inzicht heeft in mogelijke locaties. 

Faciliteiten en Diensten

Als uw verblijfplaats tevens moet functioneren als een kantoor aan huis, dan is het belangrijk om te checken of de telecommunicatievoorzieningen  voldoen aan uw behoeften. Controleer daarom het bereik met uw mobiele- en vaste telefoon en de internetconnectie op de locatie goed. Andere diensten en faciliteiten variëren per land en stad, dus check of de voor u belangrijke voorzieningen binnen redelijk bereik zijn. Denk hierbij aan een supermarkt, restaurants, winkels, was- en schoonmaakservices, sport- en recreatieve voorzieningen en parkeermogelijkheden. Bepaal verder ook welke amusementsvoorzieningen u belangrijk vindt bij een gemeubileerd appartement, zoals een groot aantal bekende televisiezenders waarvoor een satelliet is vereist. 

Beveiliging & Veiligheid

Overweeg de veiligheidsaspecten en overige services van een gemeubileerde accommodatie en haar services. Heeft u behoefte aan gehandicaptentoegang of medische hulpdiensten ter plaatse of in de buurt? Voelt u zich geruster met een 24-uurs service? Vraag bijvoorbeeld ook na hoe lang het duurt voordat een mogelijk probleem met uw appartement is opgelost. Als u alleen in een vreemd land verblijft heeft veiligheid waarschijnlijk een grote prioriteit. De beveiliging van gemeubileerde appartementen kan enorm variëren.  Bedenk daarom van te voren welk veiligheidsniveau belangrijk is voor u. Let goed op de volgende vijf aspecten: Informeer allereerst wat de reputatie van de wijk en het gebouw is en bekijk ook of u uw auto veilig kan parkeren. Check op24-uurs bewaking, de aanwezigheid van een conciërge en bewakingscamera’s. Ga ook na wie er toegang heeft tot de sleutels van het appartement. Controleer verder de kenmerken van het appartement op inbraakgevoeligheid: kijkgaten, raamsloten en type sloten op de deur. Informeer ook of er een persoonlijke kluis of deposit box aanwezig is voor dure apparaten of gevoelige documenten. 

Kosten

Kosten Omdat gemeubileerde appartementen zowel bij zakelijke reizigers als toeristen in trek zijn, kunnen de huurprijzen , met name in toeristische plaatsen, aanzienlijk toenemen in het hoogseizoen. Wanneer u een krap budget heeft, overweeg dan de locatie en reistijd goed. Controleer welke diensten en voorzieningen zijn opgenomen in uw huurprijs en bekijk de frequentie van betaling. Stel deze zaken goed van tevoren vast in uw huurcontract. Bedenk ook of de factuur rechtstreeks naar uw werkgever gaat of wellicht ontvangt u een onkostenvergoeding? 
  
Het vooraf bedenken van uw eisen kan u veel tijd en moeite besparen bij het vinden van een appartement, de planning hiervan is dan ook goed geïnvesteerde tijd. Expatwijzer helpt u gratis en makkelijk met het vinden van veel appartementen in uw regio. 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/appartement-de-luxe_130571437562792100.jpg

Het kostenvoordeel van gemeubileerde appartementen

Gemeubileerde appartementen zijn erg populair in de zakenwereld, maar ook toeristen zien de voordelen van deze korte termijn accommodatie. Daarnaast zijn dit soort appartementen de oplossing voor expatgezinnen die op zoek zijn naar tijdelijke huisvesting.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/appartement-01_130571466404006400.jpg

De voordelen van een gemeubileerd appartement

Of u nu om zakelijke reden of in uw vrije tijd reist, een gemeubileerd appartement biedt vele voordelen ten opzichte van een traditioneel hotel. Dit soort appartementen zijn zowel populair bij vakantiegangers als expats, omdat de faciliteiten en grotere ruimtes een thuisgevoel geven. Ook de flexibiliteit van de termijnvoorwaarden zijn aantrekkelijk voor beide groepen. Inmiddels is het vaak al mogelijk een appartement voor een aantal dagen te huren.

More info

Alarmnummers in Thailand

Zorg er voor dat u op de hoogte bent van de belangrijkste alarmnummers van Thailand.

More info

Vaccinaties in Thailand

Bij een verblijf in Thailand zijn vaccinaties niet verplicht.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.