Top tien bespaartips

Tien top tips om uw spaargeld te beschermen en ervan te kunnen profiteren
Top tien bespaartips

1) Dek inflatierisico af – Uw uiteindelijke rendement is de werkelijke winst van een investering gecorrigeerd voor inflatie - de prijsstijging van goederen en diensten. Adviseurs raden alle spaarders aan om ook de impact van belastingen mee te nemen in de berekening om een getrouw beeld te scheppen van mogelijk haalbare rendementen.
 
2) Dek faillissementsrisico af – Met de huidige turbulentie in de bankwereld en het samengaan van banken is het belangrijk om te controleren dat uw spaargelddeposito’s niet onder dezelfde uiteindelijke eigenaar vallen. In dat geval kan het namelijk zo zijn dat u alleen in aanmerking komt voor een gedeeltelijke vergoeding van uw spaargeld bij faillissement van de bank. 
 
3) Bescherming tegen gebrek aan compensatierechten – Eén van de meest waardevolle lessen uit de ineenstorting van de twee IJslandse banken (Landsbanki Guernsey en Kaupthing Singer & Friedlander Isle of Man) is om  altijd navraag te doen naar de financiële compensatieregeling (tot welk bedrag wordt uw spaargeld gedekt), vóórdat u uw welverdiende spaargeld bij één van de vele financiële instellingen onderbrengt. 
 
4) Bescherm tegen ID-fraude - Het is absoluut noodzakelijk dat u zich houdt aan de veiligheidsvoorschriften van uw bank ter bescherming van uw persoonlijke gegevens. Onthul nooit uw wachtwoorden en beveiligingscodes aan derden. Als u uw bankzaken online regelt, sluit dan altijd uw computerscherm met alle bankdetails goed af. Voorkom het slachtoffer van oplichting te worden door nooit in te gaan op e-mails (van uw bank) die vragen om uw persoonlijkegegevens. Echte financiële instellingen vragen uw gegevens nooit op deze manier.
 
5) Let op dubieuze algemene regels en voorwaarden- Lees bij het openen van een nieuwe rekening altijd alle kleine lettertjes van de algemene regels en voorwaarden goed door. Let hierbij goed op de sanctiebepalingen voor de vermindering van rente wanneer u buiten de gespecifieerde periode geld opneemt en manieren waarop u vormen van openings-, loyaliteits-, of andere bonusbeloningen mis kunt lopen. 
6) Voordeel van goed rondkijken – Het loont zeker om de langetermijnrente van verschillende instellingen goed te vergelijken. Laat u niet misleiden door een renteaanbieding die ver boven de andere aangeboden rentetarieven ligt. Er zit bijna altijd een addertje onder het gras, de verleidelijke percentages kunnen namelijk na afsluiting snel verlaagd worden. 
 
7) Behaal voordeel uit marktconcurrentie - De competitie tussen financiële instellingen is groter dan ooit – spaarders zijn in trek. Kies een handvol consequent goed presterende instellingen en achterhaal welke banken daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in een goede klantenrelatie en u belonen voor uw loyaliteit.
 
8) Dek valutarisico af - bij investering of ontvangst van uw salaris in een vreemde valuta loopt u valutarisico. Om deze vermogensrisico’s te vermijden en/of af te dekken is het noodzakelijk al uw risico’s goed door te lopen met de bank.
 
9) Behaal voordeel uit langetermijnsparen – Het rendement is op het moment het hoogst voor deposito’s met een langere vaste looptijd. Reken uit voor hoe lang u uw geld weg kunt zetten zonder tussentijds geld op te hoeven nemen en stem dat overeen met het beste lange termijn aanbod voor die periode. Op http://www.spaarrente.nl/spaarrekeningen.aspx kunt u de verschillende aanbieders goed vergelijken. 
 
10) Behaal voordeel door consequent te sparen - Behaal het beste spaarresultaat door op een consequente manier te sparen en dit overeen te stemmen met een bank die u hiervoor beloont. Bekijk bijvoorbeeld de volgende spaarrekeningen:

Vergelijk hier met Expatwijzer de verschillende spaarrekeningen 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/globe_130588347292386000.jpg

Wanneer heeft u een deviezen handelaar nodig?

Werken en wonen in het buitenland is erg aantrekkelijk; denk aan loopbaanontwikkeling en verbeterde promotievooruitzichten, een goedkopere maar hogere levensstandaard, lagere belastingen en natuurlijk de kans om het leven in een andere cultuur en land te ervaren. Als u naar een land buiten de Europese Unie vertrekt, krijgt u ongetwijfeld te maken met een andere munteenheid en uw persoonlijke omstandigheden zorgen ervoor dat u uw geld tussen meerdere geldeenheden moet verplaatsen. Hieronder staan een aantal voorbeelden van wanneer u een deviezen handelaar nodig heeft.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/012503_real_home_loan_130588460145797700.jpg

5 top tips voor bankieren in het buitenland

U gaat verhuizen naar het buitenland! Een spannende ervaring. U maakt net als zo’n 112.000 andere Nederlanders de stap om in het buitenland te gaan wonen. U heeft uw huis uitgeruimd, de huisdieren een veilig nieuw thuis gegeven en genoten van een onvergetelijk afscheid van familie en vrienden. Alles is geregeld. Of toch niet?

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images-2-_130588506949385800.jpg

Betalingsmogelijkheden voor expats

De betaling van rekeningen is een cruciale kwestie voor expats. Niet alleen omdat de kosten in de huidige verblijfplaats voldaan moeten worden, vaak lopen er ook nog enkele betalingsverplichtingen in Nederland.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.