Tips voor het maken van een lijst voor uw internationale inboedelverzekering

Weet u de totale waarde van uw persoonlijke eigendommen mocht u het verliezen tijdens verhuizing of gestolen of verwoest worden door brand of overstroming? Het maken van een inventarislijst van uw bezittingen helpt niet alleen bij het bepalen van het dekkingsniveau van uw verzekering en de volledige uitbetaling door de verzekeraar in het geval van schade, het versnelt ook de uitbetaling van eventuele toekomstige claims.
Tips voor het maken van een lijst voor uw internationale inboedelverzekering

Eén ruimte tegelijkertijd
Het noteren van al uw bezittingen kan overweldigend lijken, maar als u uw  inventaris opbreekt in categorieën, wordt het een stuk gemakkelijker. Eén van de manieren om zo’n overzicht te maken, is om met pen en papier of laptop alle kamers van uw huis of appartement af te gaan.  

U kunt ook categoriseren per itemtype: maak een lijst van alle elektronica, meubels, kleding, sieraden, bijzondere collecties etc. Noteer bij het inventariseren van uw kleding het aantal van elk kledingsoort zoals schoenen, pakken, jurken en jassen. Noteer uw waardevolle en bijzondere kleding apart en maak gedetailleerde notities van de bijzondere kenmerken.
 
Vergeet niet om ook de inhoud van de garage, schuur, kelder, kelder, tuin en zolder te inventariseren. De bezittingen op deze plaatsen alleen kunnen al een klein fortuin  waard zijn als u denkt aan de kosten van gereedschap, wijncollectie, terrasmeubilair of de kunst in uw tuin. Denk ook aan kleinere bezittingen zoals cd-collecties, ornamenten en speelgoed:  samen zijn ze heel wat waard.

Beschrijving van de inventaris
Zorg ervoor dat u alle details van uw bezittingen vastlegt in uw inventarislijst. De beschrijving van bezittingen maakt het in de toekomst makkelijker voor u, de verzekeringsmaatschappij en het opstellen van een proces-verbaal bij de politie bij diefstal. Noteer:
• model
• merk
• het serienummer
• algemene beschrijving
• de datum van aankoop
• aankoopprijs
• waarde
• onderscheidende kenmerken
Het kan zijn dat u bepaalde waardevolle bezittingen afzonderlijk moet vastleggen bij de verzekeringsmaatschappij om er voor te zorgen dat ze gedekt worden, spreek dit dus goed door. 

Inventaris hulpmiddelen
Er is software beschikbaar (veel zijn gratis te downloaden) die u kan helpen om een uitgebreide inboedellijst te maken.
 
Het maken van foto's is ook handig, met name foto's van opmerkelijke bezittingen die makkelijk herkenbaar zijn en de politie helpen om na een huisinbraak de bezittingen terug te vinden. Leg slechts één bezitting per foto vast en maak wanneer nodig meerdere foto’s vanuit verschillende hoeken.  
 
Een alternatief is om uw bezittingen vast te leggen door met een videocamera door het huis te lopen. Het helpt om ook de namen van de bezittingen te vernoemen in de film. Dit dient echter alleen als toevoeging, omdat verschillende details en de waarde nog apart vermeld moeten worden.  

Het bewaren van uw inboedellijst
Of u nu een handgeschreven of digitale lijst heeft gemaakt van uw inboedel, het is belangrijk om een kopie op een gemakkelijk toegankelijke plaats buiten uw huis te bewaren. Vraag bijvoorbeeld aan familie of vrienden om een kopie te bewaren of huur een kluisje. U kunt er ook aan denken om de lijst en eventuele foto’s te mailen, zodat de lijst overal voor u toegankelijk is. Een goede back-up is erg belangrijk. 
 
Updaten van uw inventaris
Verzamelobjecten die u al langer in uw bezit heeft kunnen van waarde veranderen. Het is daarom belangrijk om uw lijst regelmatig na te gaan.  Voeg nieuwe aankopen toe aan uw lijst en bewaar ook de aankoopbonnen. 
 
Verhuizing, opslag en thuis 
Voor een expat is het verzekeren van eigendommen iets ingewikkelder dan het normale beleid. Een internationale inboedelverzekering dekt uw bezittingen in meer situaties. Zorg ervoordat uw bezittingen op de juiste manier zijn verzekerd.

Maak onderscheid tussen bezittingen die u ergens opslaat, bezittingen die u laat verhuizen door een verhuisbedrijf en spullen die u zelf meeneemt naar het buitenland. Op deze manier heeft u een nauwkeurig overzicht voordat u verhuizen.

Begin nu hier met het vergelijken van populaire aanbieders. U kunt eenvoudig een gratis offerte aanvragen van de verschillende verzekeraars om de beste inboedelverzekering te vinden. Zo dekt u de beschadiging en verlies van uw bezittingen voor de reis en uw verblijf in het buitenland. 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.