Tips om geld te besparen op uw buitenlandse ziektekostenverzekering

Met de huidige onzekere economische tijden zijn veel expats op zoek naar mogelijkheden om te besparen. De premies blijven stijgen en dus valt er geld te besparen door u goed te informeren en te vergelijken. Doe uw huiswerk!
Tips om geld te besparen op uw buitenlandse ziektekostenverzekering

Meld u niet aan bij de eerste de beste zorgverzekering in het buitenland die u dekking biedt. Investeer uw tijd liever in het vergelijken van prijzen en polissen om ervoor te dat u en uw gezin goed verzekerd zijn tegen de juiste prijs. Op Expatwijzer kunt u de verschillende verzekeraars eenvoudig vergelijken . Hetbrengt u een stap dichterbij het besparen van geld op uw internationale ziektekostenverzekering.
 
Wees ervan bewust dat u in sommige landen verplicht verzekerd moet zijn via de nationale ziektekostenverzekering en in andere gevallen moet de verzekeraar erkend zijn door de lokale overheid. Controleer voor het afsluiten van een verzekering eerst de lokale regelgeving met betrekking tot de ziektekosten,.Voorkom dat u een onnodige verzekering afsluit. 
Bovendien is het verstandig om met uw werkgever te overleggen als u voor uw werk naar het buitenland verhuist. In sommige landen is de werkgever namelijk verplicht om de ziektekostenverzekering voor u te regelen en dekken, zodat u zelf geen verdere actie hoeft te ondernemen. 

Krijg advies & vraag voor een korting 
Aanvankelijk lijkt advies vragen misschien niet de goedkoopste optie om een verzekering af te sluiten, maar vooral als er een veel verschillende aanbieders zijn is het goed om met een verzekeringsadviseur de voordeligste en best dekkende verzekering uit te kiezen. Als de verzekeringsadviseur ziet dat u een potentiële klant bent voor andere verzekeringen dan zal hij zeker zijn best doen om een goede voordelige polis te vinden. Wanneer u meerdere polissen of verzekeringen afsluit dan is er vaak zelfs ruimte voor prijsonderhandeling.
 
Betaal alleen voor wat u nodig heeft
Het klinkt heel vanzelfsprekend, maar betaal geen premie voor opties die u nooit nodig heeft. Een hoop mensen zijn of over- of onderverzekerd. Beide is niet ideaal.  
Kies niet voor de meest uitgebreide dekking met alle opties om aan de veilige kant te zijn. Bekijk de verschillende niveaus van dekking aandachtig en kies die die het beste past bij uw behoeften. Een goed voorbeeld hiervan is de verzekeringsoptie van de Verenigde Staten te laten vallen als u zeker weet dat u geen gezondheidszorg in de Verenigde Staten nodig gaat hebben. Het dekken van de Verenigde Staten is vaak namelijk drie keer zo duur als de rest van de wereld. Mocht u naar de Verenigde Staten emigreren dan is het belangrijk om elk jaar goed te bekijken of u niet onderverzekerd bent, omdat de kosten van gezondheidszorg erg hoog zijn en alsmaar stijgen. U kunt ook kiezen voor een Europadekking of een dekking voor de rest van de wereld. Als u van plan bent om op eén plaats te blijven, kies dan niet voor een volledige wereldwijde dekking. 
Daarnaast is het goed om te controleren waar u al voor bent verzekerd om dubbele verzekering te voorkomen. 

U kunt uw internationale ziektekostenverzekering laten afstellen op uw eigen behoeften. Als u bijvoorbeeld alleen voor een korte termijn naar het buitenland gaat kunt u kiezen tussen verschillende soorten polissen. Veel verzekeraars bieden flexibiliteit in polissen om het meer aan te passen op uw behoeften. 

Overmaat of eigen risico 
Hoe hoger uw eigen risico, hoe lager de premie. Dit betekent dat u zelf ook een bepaald bedrag betaalt van elke claim die u indient, de verzekeringsmaatschappij betaalt het overige bedrag. 

Premiebetaling
Als u uw premie op jaarbasis in plaats van maandbasis betaalt dan bespaart u waarschijnlijk geld. Bespreek met uw verzekeraar hoeveel u kunt besparen.  

Begin nu hier met het vergelijken van populaire aanbieders zoals BUPA, ... en vele anderen. U kunt een gratis offerte aanvragen van de verschillende verzekeraars om een goed overwogen en kostenbesparende beslissing te nemen. 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.