Tandheelkundige zorg in Hong Kong

In Hong Kong maakt de overheid zich sterk voor het bevorderen van goede mondhygiëne onder haar bevolking. Er zijn elf tandheelkundige klinieken aangewezen die spoedeisende tandheelkundige zorg kunnen bieden, vooral als het gaat om pijnbestrijding. Het niveau van de tandheelkundige zorg is hoog en bieden geen reden tot zorg bij expats.
Tandheelkundige zorg in Hong Kong
 
Het belangrijkste doel van de overheid is om mensen bewust te maken van een goede mondhygiëne, zonder dat het ze geld kost en te lang wachten op een behandeling. Extractie en medicatie zijn dan ook kosteloos. Wel moeten patiënten naar hun eigen tandarts voor een vervolgbezoek.

Ondanks dat Hong Kong veel goede bevoegde tandartsen heeft, is het publieke bewustzijn nog altijd laag. Om dit bewustzijn te vergroten zijn er tandheelkundige programma’s ontwikkeld, speciaal bedoeld voor schoolgaande kinderen. Ook kinderen van expats komen hiermee in aanraking.

Het is niet moeilijk om in Hong Kong een tandarts te vinden. Hou er wel rekening mee dat behandelingen niet goedkoop zijn. Controleer vooraf welke dekking uw verzekering biedt. De behandelingen zijn overigens het geld wel waard: zowel de behandelingen zelf als de tandartsen zijn meestal van superieure kwaliteit. Navraag leidt meestal tot de beste verwijzingen. Ook research op internet of het raadplegen van de Gouden Gids is waardevol bij de zoektocht naar een tandarts. The Dental Council of Hong Kong kan bovendien een lijst leveren van alle geregistreerde tandartsen en orthodontisten. 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.