Tandheelkundige zorg in Canada

Canada staat bekend om de openbare gezondheidszorg die gratis beschikbaar is voor inwoners met een permanente verblijfsvergunning. Als het echter gaat om tandheelkundige zorg dan is Medicare die enige die hierin, en hetzij in beperkte mate, voorziet. De dekking varieert per provincie en territorium. Het voor vertrek afsluiten van een internationale ziektekostenverzekering die ook tandheelkundige zorg dekt, is daarom aan te raden.
Tandheelkundige zorg in Canada

In Québec heeft iedereen recht op gebitsoperaties in geval van trauma of ziekte. Verzekerde inwoners hebben ook recht op gratis kaakchirurgie en daaraan verbonden behandelingen, zoals röntgenfoto’s en algemene anesthesie. 
Kinderen onder de tien jaar ontvangen bijna alle behandelingen gratis, behalve als het gaat om het reinigen van het gebit en fluoridebehandelingen. Bovendien zijn er enkele provincies die niet-cosmetische tandheelkundige zorg kosteloos aanbieden aan kinderen tot veertien jaar.

Alle tandartsen staan geregistreerd bij de DentalRegulatory Authority (DRA) in de provincie of het gebied waar ze hun praktijk hebben. Bekenden in de eigen omgeving zijn vaak de beste raadgevers als het gaat om het vinden van een (tand)arts, maar ook is een overzicht van geregistreerde tandartsen via de website van DRA te bekijken.

De tandheelkundige zorg van Canada is van goede kwaliteit, maar wel duur. De meeste werkgevers bieden aanvullende verzekeringen die tandheelkundige dekking bieden, zoals Blue Cross, Green Shield en Manulife. Helaas zijn niet alle werkgevers bereid een verzekering te betalen die álle kosten dekt. Indien een werkgever niet voorziet in een tandheelkundige verzekering overweeg dan zelf een aanvullende verzekering af te sluiten. 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.