Kosten van levensonderhoud in Canada

In het jaarverslag van de Verenigde Naties wordt Canada telkens weer genoemd als "één van de beste plekken om te wonen in de wereld". Aan huisvesting en energiekosten besteed men in Canada gemiddeld 35 tot 50 procent van het totale inkomen.

Aangezien er veel land beschikbaar is in Canada, is wonen relatief goedkoop. De betaalbaarheid maakt het land erg aantrekkelijk. De huizenprijzen variëren afhankelijk van de ligging, het type huis, de staat van onderhoud en de lokale huizenmarkt. Typische woningen in landelijke en suburbane gebieden zijn vrijstaande woningen. Huizen zijn meestal gemaakt van hout. Appartementen zijn populair in stedelijke gebieden. De federale overheid biedt hulp aan gezinnen met een laag en middeninkomen gezinnen met het vinden van betaalbare huisvesting. Het huren van een kamer buiten de stad kost maandelijks $ 350 tot $ 2000.

Vancouver, Toronto en Calgary zijn de duurste steden in Canada. De beperkte woonruimte en uitstekende locatie maken Vancouver de duurste stad om in te wonen. Als u van plan bent naar Vancouver te verhuizen, zorg dan voor een verstandig budget en goede financiële planning. Aangezien een huurwoning vaak beter betaalbaar is kiezen veel immigranten eerst voor deze optie

Afhankelijk van de afspraken omtrent uw huisvesting, dient u rekening te houden met de kosten voor gas,water en licht. Gezien de strenge winters in Canada kunnen de verwarmingskosten (elektriciteit, gas of olie) in bepaalde maanden erg oplopen. Het gemiddelde huishouden besteedde in 2005 ongeveer $ 142 per maand aan verwarming en $ 92 per maand aan elektriciteit.

Voedsel

Canada is erg bekend om zijn esdoornsiroop en andere bijproducten op basis hiervan; zelfs of de nationale vlag is het esdoornblad terug te vinden. Canada is één van de top 3 landen op het gebied van graan export, zo wordt er tarwe, gerst, maïs en haver geproduceerd. Verder wordt vee geëxporteerd door de staten Alberta, Saskatchewan en Manitoba.
Dineren in Canada is goedkoop. Het is gebruikelijk in Canada om omzetbelasting in rekening te brengen. De provinciale omzetbelasting (PST) varieert van 7% tot 10% in de meeste provincies, met uitzondering van de staten Alberta, Nunavut, Northwest Territories, en de Yukon. De belasting over diensten en goederen (GST) is 5% .

Transport

Een gemiddelde Canadese familie heeft ten minste één auto. Autobezit en benzinekosten zijn redelijk betaalbaar, de autoverzekering is echter duur.

Ziektekosten

Canada heeft een openbaar zorgstelsel dat wordt gefinancierd uit de belastingpot en de dekking hangt af van de provincie of het gebied waar u woont. Optische en tandheelkundige behandelingen worden niet gedekt.

Service Kosten

Canada loopt voorop op het gebied van ondersteuning aan sociale groepen en de verschillende programma's voor haar inwoners. Verder wordt er groot belang gehecht aan onderwijs. Kinderen tussen de zes en zestien jaar oud zijn leerplichtig. Basis en middelbaar onderwijs is gratis en wordt bekostigd door de overheid.Gezinnen met lage inkomens komen in aanmerking voor speciale gelijkheidsrechten (inkomensherverdeling) en aangepaste belastingtarieven. Hiervoor moet echter wel voldoende bewijs van inkomsten worden ingedient.

Vergelijkbare items

Alarmnummers in Australië

Zorg er voor dat u op de hoogte bent van de belangrijkste alarmnummers van Australië.

More info

Allergieën in Australië

Australië heeft een aantal veel voorkomende allergieën die meestal worden veroorzaakt door ofwel de stuifmeel van planten ofwel door steken van de jumper mier

More info

Het krijgen van een baby in Australië

Australië heeft een uitstekende reputatie op het gebied van medische zorg rondom zwangerschappen en bevallingen.

More info

Doktersbezoek in Australië

De Australische gezondheidszorg behoort tot de beste wereldwijd. Artsen zijn er in grote getalen wat zorgt voor een goede toegankelijkheid.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.