Hulp bij de keuze van een reisverzekering

Een ongeval of een ziekenhuisopname tijdens één van uw reizen kan hoge medische rekeningen tot gevolg hebben.
Hulp bij de keuze van een reisverzekering

Zonder reisverzekering kan een droomvakantie zomaar veranderen in een financiële nachtmerrie. De belangrijke vraag is niet of u een reisverzekering nodig heeft, maar welke reisverzekering het beste past bij uw behoeften? Hieronder vindt u enkele vragen die u kunnen helpen bij het kiezen van een reisverzekering. 
 
Wat is de duur van mijn reis?
Een normale reisverzekering is voldoende voor het dekken van een eenmalige vakantie. De polis dekt elk ongeval van de dag dat u vertrekt totdat u terugkomt op uw thuisadres. Als u echter van plan bent om meerder reizen per jaar te maken of over het algemeen vaak reist dan is het afsluiten van een doorlopende reisverzekering een beter idee. U bent dan continu verzekert, onafhankelijk van wanneer en waar u naartoe gaat. 
 
Wie gaat er reizen?
Als u met uw gezin gaat reizen is het vaak voordeliger om een reisverzekering voor het hele gezin af te sluiten. Zo’n verzekering dekt vaak al uw kinderen jonger dan 18 jaar en u hoeft dan niet iedereen individueel te verzekeren. De verzekering kan leiden tot gratis dekking voor uw kinderen en is beschikbaar voor een enkele reis of meerderde reizen.
 
Als u voor een groot bedrijf werkt is  het de moeite waard om na te gaan of uw werkgever een collectieve reisverzekering aanbiedt tegen een gereduceerd tarief. Sommige verzekeraars bieden speciale kortingen en polissen voor studenten, de zogenaamde backpacker verzekering. Kijk als u ouder bent dan 65 jaar goed rond voor de beste aanbieding. Sommige verzekeraars bieden u geen verzekering aan vanwege het hogere claimrisico.
 
Wat is mijn bestemming?
Uw bestemming speelt een grote rol bij het bepalen van het dekkingsniveau van uw reisverzekering. Als u bijvoorbeeld een onveilig land bezoekt dan weigeren verzekeringsmaatschappijen vaak elk type van dekking.  Het land van uw keuze bepaalt ook het type risico’s dat u dient te dekken. Als uw bestemming bijvoorbeeld erg afgelegen  is dan is het een goed idee om een noodevacuatie en vliegtuigambulance te laten dekken. 
 
Wat voor soort reis ga ik maken?
Vele activiteiten en avontuurlijke vakanties zijn niet opgenomen in de standaarddekking van een reisverzekering.Extra opties zijn veelal beschikbaar om uw dekking uit te breiden. Een voorbeeld van activiteiten die u los kunt verzekeren zijn wintersport, kitesurfen, watersporten of bergbeklimmen.
Specifieke verzekeringen zijn ook beschikbaar voor cruisevakanties, trekking vakanties en backpackers. Daarnaast is het mogelijk om  uw sportattributen, zoals visgerei of een golf uitrusting, te verzekeren. Overweeg dus zorgvuldig welke onderdelen u dient te verzekeren afhankelijk van de risico’s die u loopt tijdens uw reis.
 
Welke verzekeringen heb ik nodig om te reizen?
Naast medische noodhulp en een persoonlijke ongevallenverzekering, bieden reisverzekeringen ook een dekking voor diefstal van waardevolle eigendommen, hulp wanneer u uw paspoort verloren heeft of beschadigt is, vergoeding voor vertragingen of het annuleren van boekingen, of verlies of schade aan uw bagage door een luchtvaartmaatschappij. Overweeg ook het nemen van een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering. Zo’n verzekering beschermt u wanneer u schade aanbrengt aan de  eigendommen van derden of aansprakelijk wordt gehouden voor een ongeval tijdens een reis. Met de toename  van wereldwijde risico’s hebben sommige verzekeringsmaatschappijen zich gespecialiseerd in zogenaamde ontvoering, gijzeling en afpersingsverzekeringen (ook wel Kidnap & Ransom verzekering genoemd) voor internationale bedrijven en individuen.
 
Wat betaal ik voor een reisverzekering?
De kosten van een reisverzekering verschillen per bedrijf en worden bepaald door het gebied en niveau van dekking. Ons advies is om goed rond te kijken en minimaal 3 polissen die aan uw eisen voldoen met elkaar te vergelijken. Op Expatwijzer kunt u nu eenvoudig gratis offertes opvragen van reisverzekeringen.
 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.