Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.
Het vinden van een arts in het buitenland
Persoonlijke contacten
Het is een goed idee om uw vrienden en collega’s te vragen naar een goede huisarts en/of specialistMet deze verwijzing is het ook makkelijker om een goede band op te bouwen met uw dokter. Doordat een bekende u heeft geadviseerd, weet u vooraf welk serviceniveau u kunt verwachten.  

Bedrijfsartsen 
Indien uw bedrijf een bedrijfsarts heeft, dan is dit een goede plek om te beginnen met uw zoektocht naar kwalitatief goede medische zorg. De meeste van dit soort artsen hebben ook een eigen praktijk of kunnen u doorverwijzen naar een collega. 

Lokale- en Gouden Gids 
Koop een goede lokale gids en een Gouden Gids. Dit zijn uitstekende bronnen voor allerlei informatie waar u naar op zoek bent en het geeft hoogstwaarschijnlijk ook een overzicht van de artsen in uw nabijheid. Zorg ervoor dat u de meest recente editie koopt, zodat u de meest actuele contactinformatie heeft.

Openbare gelegenheden
De meeste openbare gelegenheden, zoals grote hotels en winkelcentra, hebben de hele dag of een gedeelte daarvan beschikking tot een dokter. Ook dit zijn primastartpunten voor uw zoektocht naar een goede arts in het buitenland. 

Lokale ambassade 
Contact  met uw ambassade kan leiden tot suggesties van het ambassade personeel. Als u bescheiden omgaat met de informatie, kunt u waarschijnlijk een paar waardevolle tips krijgen over een aantal goede lokale artsen. 

Staatsziekenhuizen 
De meeste landen hebben redelijk goede staatsziekenhuizen. U kunt de ziekenhuizen bezoeken of zelfs een eenvoudige behandeling ondergaan, zodat u een oordeel kunt vellen over de kwaliteit van het personeel en de beschikbare medische hulp. 

Internetgebruik
Het internet maakt het zoeken van diensten erg eenvoudig en dit geldt ook voor het vinden van een dokter in het buitenland. Om uw zoektocht verder uit te breiden kunt u zich online inschrijven bij twee uitstekende medische diensten: 
1. The International Association for Medical Assistance to Travellers (IAMAT) (http://www.iamat.org): Het lidmaatschap is gratis, maar donaties aan deze non-profit organisatie zijn altijd welkom. Met uw lidmaatschap krijgt u onder meer toegang tot een database met Engels sprekende artsen in 125 landen en gebieden enontvangt u een lidmaatschapskaart waarmee u recht heeft op behandeling tegen speciale tarieven bij IAMAT-artsen. 
2. De International Society of Travel Medicine is een andere organisatie die op hun website http://www.istm.org gratis informatie biedt over  samenwerkende reisartsen. Let er echter op dat hun lijst niet representatief is voor alle landen. 

Welke bron u ook gebruikt voor het vinden van een arts in het buitenland, let in ieder geval op de goed op de volgende voorwaarden bij het selecteren van een arts: 

Verzamel en lees informatie 
Het is erg belangrijk om vooraf voldoende informatie te verzamelen over artsen en beschikbare medische zorg in het nieuw te vestigen land. Het online verzamelen van relevante informatie is makkelijk, snel en binnen handbereik. 

Neem uw recepten en medisch dossier mee 
Uw nieuwe dokter zal u zeker vragen om uw medisch dossier om zo een idee te krijgen van uw persoonlijke voorgeschiedenis. Zorg ervoor dat u uw (Engelstalig) medisch dossier, uw meest recentelijke voorgeschreven recepten en een lijst van uw aandoeningen en allergieën meeneemt om verdere diagnose en behandeling te vergemakkelijken. 

Taal gerelateerde problemen 
Als u op zoek bent naar een Engels sprekende arts geef dit dan nadrukkelijk aan. Ttaalverwarring kan goede medische hulp belemmeren. 

Wanneer u deze bronnen raadpleegt en tips opvolgt wordt het vinden van een dokter in het buitenland een stuk makkelijker. 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.