Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.
Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Zelfs als uw werkgever uw zorgverzekering regelt, is het raadzaam om uw polisvoorstel goed door te lopen. Wanneer u niet de juiste internationale zorgverzekering afsluit kunnen de medische rekeningen voor uw gezin hoog oplopen. Naast prijs is het ook belangrijk om de verzekeraars op onderstaande gebieden te vergelijken. 

Reputatie: U heeft keuze uit veel verschillende en bekende internationale verzekeringsmaatschappijen. Omdat u vaak onbekend bent met de verzekeraars en het om een buitenlandse verzekering gaat, is het goed om eerst de reputatie van de verzekeraar na te gaan.  Neem de tijd om feedback en beoordelingen van voormalige en huidige klanten door te nemen. Dit biedt een goed startpunt voor het vinden van de juiste verzekering en maatschappij
  
Dekkingsniveau: Ziektekostenverzekeringen verschillen vooral op het niveau van dekking en het dekkingsgebied. In de praktijk betekent dat dat u kiest voor een basis-of standaard dekking, een pakket met extra dekking of met volledige dekking.

Basisdekking: Een standaard ziektekostenverzekering vergoedt meestal alleen de basiszorg en essentiële spoedbehandelingen. Let goed op wat er precies onder de basiszorg valt, want in andere landen kan dit nogal verschillen. Zo valt bij sommige bedrijven de kraamzorg onder de basisdekking en bij andere bedrijven moet je hier een aanvullende verzekering voor afsluiten. 

Aanvullend beleid: In aanvulling op de basisdekking bieden de verzekeraars ook  aanvullende opties aan. Denk hierbij aan vergoeding bij fysiotherapie, tandartsbehandelingen, optische behandelingen, alternatieve geneeswijzen, speciale medicijnen en dekking wanneer u zich in het buitenland bevindt. Zwangerschapsbehandelingen en kraamzorg zijn in veel landen niet standaard verzekerd. Bespreek daarom ook de extra dekking voor zwangerschap  (bijvoorbeeld vruchtbaarheidsbehandelingen en zwangerschapsaandoeningen) met uw verzekeraar.

Het is belangrijk om te evalueren of bepaalde situaties gedekt zijn bij uw nieuwe zorgverzekering. Denk bijvoorbeeld aan medische repatriëring naar Nederland of aan een ongeluk of ernstige ziekte waarin u voor langere tijd in Nederland wordt behandeld. Zorg er dus voor dat uw polis niet alleen geldig is in uw nieuwe vestigingsland, maar ook in Nederland. Een speciale expat-verzekering biedt voor veel expats de uitkomst. Naast bovengenoemde punten dekken zij ook noodgevallen in Nederland, denk hierbij aan het overlijden of bij ziekte van familie. 

Uitgebreide dekking: Ook al verschilt de uitgebreide dekking per verzekeraar en land, de dekking is in ieder geval een stuk groter dan in het geval van een basisdekking. Vaak kunt u bij een groter aantal en betere ziekenhuizen en klinieken terecht, worden bijvoorbeeld tandartsbehandelingen gedekt en kunt u op een hogere vergoeding rekenen. 
 
Let goed op uitsluitingen en controleer de details goed, zodat u een passende zorgverzekering afsluit. 

Belangrijke overwegingen

Let bij het afsluiten van een nieuwe ziektekostenverzekering goed op de volgende punten. Deze kunnen namelijk sterk uiteen lopen per verzekeraar.  
1. Uitsluitingen -  Let goed op de voorwaarden van dekking. Welke behandelingen worden wel en niet vergoed? Zo zijn zwangerschapsbehandelingen in veel landen niet standaard verzekerd, bespreek daarom de extra dekking voor zwangerschap  (bijvoorbeeld vruchtbaarheidsbehandelingen en zwangerschapsaandoeningen) met uw verzekeraar.
2. Buitenlandvergoeding -  Hoe wordt een medische noodevacuatie uitgevoerd en is het vervoer naar Nederland  inbegrepen? Als u veel zakenreizen maakt controleer dan of vaccinaties en medische behandelingen in het buitenland zijn gedekt. 
3. Vergoeding - Bij welke ziekenhuizen en medische centra worden uw behandeling vergoed door de verzekeringsmaatschappij? Wat is het maximale vergoedingsniveau voor verschillende behandelingen? 
4.Expertise behandelaars -  Bekijk het niveau van dekking, expertise en ervaring van de verschillende behandelaars die zijn aangesloten bij de verzekeraar op situaties die niet binnen de normale behandelingen vallen. Denk hierbij aan tropische of abnormale ziekten en vervoer naar uw thuisland.  
5. Flexibiliteit - Wat is flexibiliteit van uw verzekering als u langer in het buitenland verblijft, als u voortijdig vertrekt of als u verhuist naar een ander land?
6. Algemene bepalingen - Wat is de termijnlengte (automatische verlenging op jaarbasis of voor onbepaalde tijd) van uw verzekeraar? Hoe lang heeft u de tijd om claims in te dienen?
6. Service - Hoe is de bereikbaarheid van uw verzekeraar indien u vragen heeft? Heeft het een 24 uursservice en kunt u advies en hulp krijgen in het Engels of Nederlands?
7. Gezinssituatie - Is het mogelijk om uw gezin tijdelijk of gedurende de gehele periode mee te verzekeren en hoe wordt er omgegaan met poliswijzigingen naar aanleiding van veranderingen in uw gezinssituatie? 

Vergelijking van kosten

In veel gevallen heeft de basisdekking een vaste prijs, vaak wordt het premiebedrag voor aanvullende verzekeringen bepaald aan de hand van uw individuele situatie, zoals leeftijd en eigen risico. 
Wanneer u offertes van internationale ziektekostenverzekeringen gaat vergelijken, zorg er dan voor dat u soortgelijke voorstellen vergelijkt en niet alleen let op de goedkoopste premie. Het uitsluiten van bepaald soort behandelingen van uw verzekering kan nu leiden tot een besparing, maar kan tot veel meer extra kosten leiden in de toekomst.

Begin nu hier met het vergelijken van populaire aanbieders zoals BUPA, ... en vele anderen. U kunt een gratis offerte aanvragen bij de verschillende verzekeraars om een goed overwogen en kostenbesparende beslissing te nemen.

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.