Het krijgen van een babyin Canada

De Canadese overheid biedt hulp aan alle zwangere vrouwen en vrouwen die net bevallen zijn, ongeacht hun nationaliteit. Toch is het geen slecht idee om een internationale ziektekostenverzekering af te sluiten.
Het krijgen van een babyin Canada

Medicare, het openbare gezondheidszorgsysteem van Canada, biedt alle inwoners van de dertien provincies kosteloze behandelingen met betrekking tot de bevalling. De exacte dekking verschilt per gebied, maar omvat in principe alle medische behandelingen en ziekenhuisdiensten. Aanstaande moeders zijn verder vrij in het kiezen van hun arts.
Vrouwen zonder permanente verblijfsstatus moeten zelf hun ziekenhuisrekeningen betalen. Een bezoek aan een gynaecoloog kost per keer zo’n 100-150 Canadese dollars.

Ouders die ervoor in aanmerking komen, kunnen zich aanmelden voor zwangerschaps- en ouderschapsverlof. Dit wordt verstrekt door de overheid door middel van de Employment Insurance (EI) of hetQuébecParental Insurance Plan (QPIP) in Québec. Een verlof kan oplopen tot 50 weken en kan of volledig door de moeder worden gebruikt of gelijkelijk worden verdeeld tussen de ouders. Om hier aanspraak op te kunnen maken, moet men in het voorafgaande jaar minimaal 600 uur hebben gewerkt en een EI-verzekering hebben gehad in de gewerkte periode.

Kinderen die geboren worden in Canada krijgen alleen de Canadese nationaliteit als de ouders burgers zijn van het land of een permanente verblijfsstatus hebben. Daarnaast staat de overheid een dubbele nationaliteit toe, dit afhankelijk van de wetten van de betrokken landen.

Zodra de baby is geboren, moeten ouders een geboorteakte laten opmakenbij Service Canada dat in elke provincie is gevestigd. Tegelijkertijd kan ook een SocialInsurancNumber (SIN) worden aangevraagd. Inwoners van Alberta, British Columbia, Ontario, Nova Scotia kunnen via NewbornRegistration Service elektronisch aangifte doen van de geboorte en een SIN aanvragen. In British Columbia en Ontario ka via deze weg ook een geboorteakte worden aangevraagd. Zie Service Canada voor meer informatie.

Zodra het geboortecertificaat is afgegeven, moeten de ouders het kind inschrijven bij het zorgsysteem, zodat het gebruik kan maken van de gezondheidszorg. Daarnaast krijgt de baby in elke provincie kosteloos de benodigde vaccinaties. 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.