Het krijgen van een baby in Spanje

Artsen en overige medici in Spanje, waaronder ook gynaecologen en verloskundigen, behoren tot de beste van de Europa.
Expats die baby-plannen hebben, kunnen met een gerust hart in Spanje verblijven en kwalitatieve zorg verkrijgen in elk openbaar of privaat ziekenhuis. 

De onderzoeken die een zwangere vrouw ondergaat, zijn vergelijkbaar met die van de rest in de (westerse) wereld. Het is belangrijk dat een vrouw behandeld wordt door een arts waar zij zich prettig bij voelt, zeker omdat er in Spanje meer controles plaatsvinden dan in veel andere landen. Er zijn artsen die alle behandelingen zelf uitvoeren, ook zijn er artsen die veel van de controles door een verloskundige of vroedvrouw laten doen.

Verzekering
Expats kunnen gebruik maken van een openbaar of privaat ziekenhuis, dit is mede afhankelijk van de afgesloten verzekering. Bij een internationale zorgverzekering worden de zwangerschapskosten pas vergoed op het moment dat een verzekerde er al minimaal tien maanden een verzekering heeft lopen. Belangrijk om te weten dat de EHIC-kaart die EU-burgers hebben de kosten van een zwangerschap niet dekt. De kosten tussen private en openbare zorg verschillen, maar zijn over het algemeen betaalbaar. 

Registratie
Nadat een baby ter wereld is gekomen, moet hij geregistreerd worden bij de Burgerlijke Stand. Dit moet binnen acht dagen na de geboorte gebeuren, of uiterlijk binnen 30 dagen als er een geldige reden voor vertraging is. Het kindje krijgt de nationaliteit van zijn ouders.

Vergelijkbare items

Kosten van levensonderhoud in Canada

In het jaarverslag van de Verenigde Naties wordt Canada telkens weer genoemd als "één van de beste plekken om te wonen in de wereld". Aan huisvesting en energiekosten besteed men in Canada gemiddeld 35 tot 50 procent van het totale inkomen.

More info

Alarmnummers in Australië

Zorg er voor dat u op de hoogte bent van de belangrijkste alarmnummers van Australië.

More info

Allergieën in Australië

Australië heeft een aantal veel voorkomende allergieën die meestal worden veroorzaakt door ofwel de stuifmeel van planten ofwel door steken van de jumper mier

More info

Het krijgen van een baby in Australië

Australië heeft een uitstekende reputatie op het gebied van medische zorg rondom zwangerschappen en bevallingen.

More info

Doktersbezoek in Australië

De Australische gezondheidszorg behoort tot de beste wereldwijd. Artsen zijn er in grote getalen wat zorgt voor een goede toegankelijkheid.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.