Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.
Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Bij vertrek naar het buitenland vervalt in veel situaties uw zorgverzekering. U zult op zoek moeten gaan naar alternatieve verzekeringsmogelijkheden indien u niet meer sociaal bent verzekerd  in Nederland (bijvoorbeeld door middel van een Nederlands looninkomen, pensioen of uitkering). Een internationale- of expatverzekering kan met haar vele voordelen dan de uitkomst bieden.  

Een buitenlandse ziektekostenverzekering geeft zowel bescherming tegen onverwachte noodsituaties als geplande medische bezoeken die u en uw gezin zullen ondergaan gedurende uw expatperiode. Wellicht heeft u een baby op komst, heeft u kinderen die regelmatige zorg vereisen, of moet u zelf regelmatig gecheckt worden door een arts  Deze kosten kunnen snel oplopen als u zonder de juiste zorgverzekering in het buitenland woont. Een buitenlandse ziektekostenverzekering zorgt ervoor dat u toegang heeft tot de best mogelijke zorg zodra u deze nodig heeft. 

Keuze van een nieuwe zorgverzekering

Ziektekostenverzekeringen verschillen vooral op het niveau van dekking en dekkingsgebied. In de praktijk betekent dat dat u kiest voor een basis-of standaard dekking, een pakket met extra dekking of met volledige dekking.

Een standaard ziektekostenverzekering vergoedt meestal de basiszorg en essentiële spoedbehandelingen. Een verzekering van een middelhoog niveau omvat vaak uitgebreidere zorg, tandartsbehandelingen en vergoedt ook hogere claims. 

Het is belangrijk om te uit te zoeken of bepaalde situaties gedekt worden bij uw nieuwe zorgverzekering. Denk bijvoorbeeld aan medische repatriëring naar Nederland of aan een ongeluk of ernstige ziekte waarbij u graag voor langere tijd in Nederland wordt behandelt. Denk ook aan noodgevallen in Nederland, zoals het overlijden of bij ziekte van een familielid. Zorg er dus voor dat uw polis niet alleen geldig is in uw nieuwe vestigingsland, maar ook in Nederland. Een speciale internationale- of expatverzekering wordt door veel Nederlanders als beste alternatief gezien. Zo’n verzekering biedt internationale dekking, vergoedingen en voorwaarden zoals u gewend bent uit Nederland en flexibiliteit. 

Daarnaast hebben ze verschillende extra dekkingen voor algemene uitsluitingen. In veel gevallen zijn er bepaalde uitsluitingen bij een buitenlandse zorgverzekeraar. Controleer daarom goed welke behandelingen wel en niet worden vergoed en hoe lang de wachttijd is voor bepaalde behandelingen. Het is verstandig  goed na te denken over uw eisen en de verschillende maatschappijen op deze punten met elkaar te vergelijken. 

Wilt u meer weten over de verschillende internationale- en expatzorgverzekeringen, klik dan hier om het aanbod te bekijken en om direct in contact te komen voor al uw vragen.  

Belangrijke overwegingen

Let bij het afsluiten van een nieuwe ziektekostenverzekering goed op de volgende punten. Deze kunnen namelijk sterk uiteen lopen per verzekeraar.  
1. Uitsluitingen -  Let goed op de voorwaarden van dekking. Welke behandelingen worden wel en niet vergoed? Zo zijn zwangerschapsbehandelingen in veel landen niet standaard verzekerd. Bespreek daarom de extra dekking voor zwangerschap  (bijvoorbeeld vruchtbaarheidsbehandelingen en zwangerschapsaandoeningen)  met uw verzekeraar.
2. Buitenlandvergoeding -  Hoe wordt een medische noodevacuatie uitgevoerd en is het vervoer naar Nederland  inbegrepen? Als u veel zakenreizen maakt controleer dan of vaccinaties en medische behandelingen in het buitenland zijn gedekt. 
3. Vergoeding - Bij welke ziekenhuizen en medische centra wordt uw behandeling vergoed door de verzekeringsmaatschappij? Wat is het maximale vergoedingsniveau voor verschillende behandelingen? 
4.Expertise behandelaars -  Bekijk het niveau van dekking, expertise en ervaring van de verschillende behandelaars die zijn aangesloten bij de verzekeraar op situaties die niet binnen de normale behandelingen vallen. Denk hierbij aan tropische of abnormale ziekten en vervoer naar uw thuisland.  
5. Flexibiliteit - Wat is de flexibiliteit van uw verzekering als u langer in het buitenland verblijft, als u voortijdig vertrekt of als u verhuist naar een ander land?
6. Algemene bepalingen - Wat is de termijnlengte (automatische verlenging op jaarbasis of voor onbepaalde tijd) van uw verzekeraar? Hoe lang heeft u de tijd om claims in te dienen?
6. Service - Hoe is de bereikbaarheid van uw verzekeraar indien u vragen heeft? Heeft het een 24 uursservice en kunt u advies en hulp krijgen in het Engels of Nederlands?
7. Gezinssituatie - Is het mogelijk om uw gezin tijdelijk of gedurende de gehele periode mee te verzekeren en hoe wordt er omgegaan met poliswijzigingen naar aanleiding van veranderingen in uw gezinssituatie? 

Kosten en service

Een goede verzekeraar biedt verschillende mogelijkheden voor de premiebetalingen en de uitbetaling van uw claims (per maand, kwartaal of jaar). Check ook of uitbetaling van claims bijvoorbeeld mogelijk is in Euro’s, wanneer u zich bevindt in een land met een andere munteenheid.  

Controleer zoals bij elke service regelmatig de kwaliteit van de verzekeraar, zodat u tevreden blijft over het niveau van zorg dat u geboden kan worden. Wanneer u ontevreden bent, meldt dit dan direct bij de verzekeraar. Let ook op de opzegtermijn indien u wilt wisselen van verzekeraar of wijzigingen wilt aanbrengen in uw polis.  
 
Begin nu hier met het vergelijken van populaire aanbieders zoals BUPA, ... en vele anderen. U kunt een gratis offerte aanvragen bij de verschillende verzekeraars om een goed overwogen en kostenbesparende beslissing te nemen.  

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.