Gezondheidszorg in Zuid-Afrika

Het Zuid-Afrikaanse zorgstelsel is gebaseerd op de kwalitatieve zorg die zowel de publieke als private sector biedt aan burgers, expats, migranten en toeristen. De publieke sector biedt gratis basiszorg aan burgers en buitenlanders.
Gezondheidszorg in Zuid-Afrika

Sinds het afschaffen van de Apartheid in 1994 streeft Zuid-Afrika ernaar een gezondheidszorgsysteem te ontwikkelen dat rechtvaardig en voor iedereen toegankelijk is. Sindsdien zijn er meer dan duizend klinieken gebouwd of vernieuwd en krijgen kinderen onder de zes, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven gratis gezondheidszorg. Al met al hebben deze ontwikkelingen sinds 1994 het leven van veel mensen enorm veranderd: het aantal patiënten dat zorg ontvangt, is enorm gestegen.

Aangezien de autoriteiten streven naar de hoogste kwaliteit zorg is 40 procent van de nationale begroting bestemd voor het verstrekken van zorg aan 80 procent van de totale bevolking (47 miljoen). De overige 20 procent is in handen van de private gezondheidssector.

Artsentekort
Artsen die van plan zijn om te expatriëren kunnen Zuid-Afrika als een goede bestemming ervaren en er een warm welkom verwachten. In met name de landelijke gebieden is er een tekort aan doctoren en de overheid is er alles aan gelegen dit gat op te vullen. Dit zorgt ervoor dat veel buitenlandse artsen besloten hebben zich in het land te vestigen.

Expats die medicijnen nodig hebben, hoeven zich geen zorgen te maken over de kosten. Deze zijn laag en liggen zelfs binnen het bereik van de gezinnen met lage inkomens. Noodvoorzieningen als ook personeel zijn zeer betrouwbaar: ze behoren tot een van de speerpunten van de regering.

Huidige gezondheidszorg
Door de gebrekkige zorgsituatie in het verleden namen veel expats een particuliere zorgverzekering. Tegenwoordig is de zorgverzekeringssector booming, er is keuze uit talloze maatschappijen. Van primair belang is het een maatschappij te kiezen die voorziet in de meest belangrijke persoonlijke behoeften.

Het nieuwe Zuid-Afrika heeft geleid tot een rooskleurigere toekomst voor alle bewoners van het land als het gaat om gezondheidszorg. Vooral voor expats kunnen deze vooruitzichten bijna niet beter zijn. 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.