Gezondheidszorg in Thailand

Talloze redenen voor een expat om naar Thailand te verhuizen: de bezienswaardigheden, het eten, de geuren en geluiden en de levensstijl in het algemeen. Sinds kort kan gezondheidszorg hieraan worden toegevoegd.
Gezondheidszorg in Thailand

Toerisme: verschuiving van stranden naar ziekenhuizen
Het land voert tegenwoordig geavanceerde operaties uit en vele medische procedures en andere medische diensten zijn tegen een betaalbare prijs beschikbaar voor de  lokale bevolking en buitenlanders. Bij het medische toerisme dat wereldwijd zijn opmars kent, heeft Thailand - als  mekka voor buitenlanders die op zoek zijn naar goede en betaalbare medische zorg - zeker profijt.

Verbetering van het beleid
In 1995 had Thailand slechts 1,95 bedden per 1.000 inwoners. Sindsdien zijn er grootscheepse veranderingen ingevoerd, voornamelijk met de overheid als initiatiefnemer, om de toenmalige toestand van de gezondheidszorg sterk te verbeteren. De gezondheidszorg is tegenwoordig een van de belangrijkste aandachtspunten van de regering. Jaarlijks moet een budget van ongeveer 1,5 miljoen Baht de gezondheidszorg verder verbeteren. Een van de belangrijkste veranderingen is de invoering van de Universal Health Security Scheme. Deze uitgebreide zorgverzekering dekt de zorg voor een groot aantal Thai, met name de huishoudens met lage(re) inkomens.

Medische diensten
Door de stijgende populariteit van het medisch toerisme in Thailand zijn de medische diensten van zowel openbare als privéziekenhuizen enorm verbeterd. Doctoren hebben up-to-date kennis over de meest complexe medische onderwerpen en werken met moderne technologie. Doordat de meeste artsen in het westen zijn opgeleid, is Engels als voertaal meestal geen probleem. 

De medische diensten – of het nu gaat om gezondheidsredenen of esthetische doeleinden – zijn in Thailand goedkoper dan in de Verenigde Staten of in de meer ontwikkelde naburige Aziatische landen. Dit ondanks het vergelijkbare niveau van de medische zorg. 

Hoe dan ook is het wel aan te raden om een aantal ziekenhuizen in Bangkok of andere grote steden met elkaar te vergelijken voordat een complexe medische behandeling wordt ondergaan.

Praktische tips voor expats
Het is altijd aan te raden om cash geld of een gezondheidskaart bij u te hebben. Vaak is cash gevraagd voordat u in een ziekenhuis wordt geholpen. Door de hoge vraag en een gebrek aan logistiek in veel ziekenhuizen, zijn nooddiensten niet altijd even efficiënt.

Malariatabletten en vaccinaties ter bescherming tegen polio, tetanus en hepatitis A zijn niet verplicht, maar wel aanbevolen.

Wees tenslotte op uw hoede voor aanvullende behandelingen die artsen in ziekenhuizen aanbevelen.  

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.