Gezondheidszorg in Hong Kong

Naar model van het Britse zorgstelsel hebben de Hong Kong Hospital Authority en het Department of Health zich als doel gesteld kwalitatieve gezondheidszorg te bieden aan iedereen in Hong Kong. Ook willen ze een gezonde levensstijl bevorderen. Dit door middel van preventieve en curatieve maatregelen en het invoeren van een gezondheidsbeleid onder alle inwoners.
Gezondheidszorg in Hong Kong

Zorg van wereldklasse
De gezondheidszorg in Hong Kong is van wereldklasse. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het vermogen om goed te herstellen na de uitbraken van SARS en vogelgriep. Ook heeft het zorgstelsel in belangrijke mate bijgedragen aan de vooruitgang van levertransplantaties. Hong Hong heeft wereldwijd de op een na hoogste levensverwachting, 84 jaar voor vrouwen en 78 jaar voor mannen, en kent de op vier na laagste zuigelingensterfte.

Publieke en private zorg
Als een van de meest vrije economieën ter wereld kunnen patiënten kiezen tussen private of publieke gezondheidszorg. Er zijn 12 privéklinieken met internationale gezondheidsaccreditatie uit het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zijn er meer dan 50 openbare ziekenhuizen.

Ondanks de inspanningen van de regering om goedkope zorg te bieden, neemtHong Kong samen met Israël een gedeelde tweede plek als het gaat om duurste gezondheidszorg ter wereld. De eerste plek wordt bemand door de Verenigde Staten.

Bevallingen
Er zijn 31 Maternaland Child Health Centers (MCHC’s) en drie Woman Health Centers (WHC’s) in Hong Kong. De superieure kwaliteit van deze centra heeft ertoe geleid dat Chinese vrouwen afkomstig van het vastenland de grens oversteken om in Hong Kong tebevallen. Bijkomend voordeel is dat ze hiermee ontsnappen aan het Chinese één-kindbeleid. Deze instroom heeft ertoe geleid dat de basiskosten van de bevalling zijn gestegen naar, omgerekend, zo’n 6.000 US dollar, exclusief verdovingsmiddelen en dergelijke. Meer informatie over Hong Kong’s Family Health Service is te vinden op: www.fhs.gov.hk/english/fee_cha/general_pub/general_pub.html

Expatverzekeringen
Werkgevers zijn bij wet verplicht de gezondheidszorg voor hun buitenlandse werknemers te sponsoren. Er zijn zowel lokale als internationale zorgverzekeringen voor expats. Een lokale zorgverzekering in Hong Kong zal haar premies berekenen op basis van de huidige, lokale medische kosten. Pogingen om deze te verhogen worden gestraft. De dekking is slechts voor een beperkte periode geldig en niet verlengbaar.

Een internationale ziektekostenverzekering belooft een hoger dekkingsniveau. Het premiebedrag wordt bepaald door de wereldwijde medische inflatie en de geldigheid wordt wereldwijd erkend.

De hoge kosten van de gezondheidszorg kunnen expats afschrikken, vooral zij met gezinnen. Tegelijkertijd is het investeren in een internationale ziektekostenverzekering goed voor de algemene gemoedsrust. 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.