Gezondheidszorg in Duitsland

Al meer dan 130 jaar heeft Duitsland een zorgstelsel met een uitstekende reputatie. De gezondheidszorg is de perfecte mix tussen publieke en private financiering, met werkgevers die het grootste deel van de financiering op zich nemen.
Gezondheidszorg in Duitsland

Het Duitse gezondheidszorgsysteem is ’s werelds oudste en tegelijkertijd een van ’s werelds beste. Duitsland kent korte wachttijden en heeft moderne ziekenhuizen, klinieken, artsen, apotheken en tandartsen. Zelfs in afgelegen gebieden heeft de patiënt altijd toegang tot medische zorg.

Burgers en ook expats die in Duitsland werkzaam zijn, betalen veelal via de werkgevers voor hun ziektekostenverzekering. Expats kunnen zich aanmelden voor de nationale gezondheidszorg en tijdelijke bezoekers kunnen zich via een internationale reisverzekering dekken voor medische noodgevallen.

Volgens velen verbleekt de Amerikaanse gezondheidszorg in vergelijking met die van Duitsland, zowel in termen van kosten en prestaties. Duitsland heeft de kortste wachttijden voor electieve procedures en de wachttijden voor eerste hulp worden alleen in Nederland geëvenaard. Een afspraak met een arts kan worden gemaakt met een opzegtermijn van een dag.

Het Duitse gezondheidszorgsysteem werkt vrijwel uitsluitend via de financiering van ziekenfondsen door werkgevers. Slechts een klein deel, zo’n 10 procent, bestaat uit private financiering. Alle Duitsers van 18-65 jaar zijn verplicht een verzekering af te sluiten. Hiermee hebben ze toegang tot dezelfde gezondheidszorg in openbare ziekenhuizen en openbare en privé klinieken.

Daarnaast heeft Duitsland een universeel multi-betalersysteem met twee soorten ziektekostenverzekeringen. Drie verplichte gezondheidsvoordelen, bekostigd door zowel de werkgever als de werknemer, – ziektekostenverzekering, ongevallenverzekering en langdurige zorgverzekeringen – worden alle Duitsers aangeboden.

De ongevallenverzekering (Unfallversicherung) wordt betaald door de werkgever door de risico’s te dekken van het woon-werkverkeer.
Langdurige zorg (Pflegeversicherung) betalen de werkgever en werknemer en is bedoeld voor personen die niet in staat zijn om volledig om te gaan met de dagelijkse routine. 
Alle werknemers zijn verplicht om een ziektekostenverzekering te hebben. Zelfstandigen, ambtenaren en werknemers met een bruto inkomen van 50.000 Euro of meer kunnen gebruik maken van het particuliere systeem. 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.