Gezondheidszorg in China

Geen enkele andere regering dan China heeft zo’n enorme taak aan het verstrekken van medische zorg en welzijnsdiensten om zo tegemoet te komen aan de basisbehoeften van 1,3 miljard burgers.
Gezondheidszorg in China

China’s Ministerie van Volksgezondheid (Ministry of Health of the State Council) houdt toezicht op het collectieve gezondheidszorgsysteem, maar speelt slechts een kleine rol in de particuliere sector. In april 2009 heeft China een blauwdruk voor de gezondheidszorg voor de komende tien jaar onthuld. Dit omvat een noodzakelijke hervorming van het noodlijdende medische systeem en is nodig om een eerlijke en betaalbare gezondheidszorg te garanderen. Het basisprincipe van de hervorming is hetbieden van basisgezondheid als een ‘openbare dienst’ aan de bevolking. Een hervorming die meer overheidsgeld en toezicht vereist.

China heeft geen basiszorgsysteem, in het bijzonder geen algemene landelijke praktijkservice. De invoering van een algemeen praktijksysteem in delen van het verstedelijkte China begon pas in 1999. In verschillende stedelijke gebieden, met name Zhejiang, Jiangsu en Guangdong, hebben huisartsen inmiddels een goede, lokale reputatie verworven en weten ze veel patiënten aan te trekken.   
China is bezig om met de drastische hervormingen van het zorgstelsel de dekking uit te breiden voor honderden miljoenen boeren, migrerende werknemers en stedelingen. Maar wat betekent het voor een expat die werkzaam is in China?

Gezondheidszorg voor expats in China
Het beste is om voor vertrek naar China een particuliere ziektekostenverzekering en levensverzekering af te sluiten. Over het algemeen bieden werkgevers een ziektekostenverzekeringspakket aan. Is dit niet het geval, dan is het raadzaam deze zelf af te sluiten. Verder is het aan te raden een offerte te krijgen in een harde valuta, zoals de Amerikaanse dollar, de Britse pond en de Euro. De dekking moet 80 procent tot 100 procent restitutie van medische facturen inhouden.

Waar u ook bent in China, zorg ervoor dat u bekend met de beste ziekenhuizen en klinieken in de omgeving. Het niveau en de kwaliteit van de medische zorg in China is afhankelijk van de locatie. In afgelegen gebieden ligt het dichtstbijzijnde ziekenhuis op grote afstand. In steden daarentegen zijn veel eersteklas faciliteiten te vinden. Ook kunt u kiezen voor een lokaal Chinees ziekenhuis. Alhoewel het lastig is om er iemand te vinden die Engels spreekt, kan de lage rekening als prettig worden ervaren. Er is echter een tendens gaande waarbij dokters (te) veel medicijnen voorschrijven, aangezien zij hier commissie voor ontvangen.

Expats kunnen bij elke kliniek of openbaar of particulier ziekenhuis terecht voor een regelmatige check-up of medische consultaties. Sommige klinieken worden beheerd door buitenlanders die zich over het algemeen goed bewust zijn van de behoeftes van de buitenlandse gemeenschap. De kosten van privé klinieken en particuliere ziekenhuizen zijn vergelijkbaar met de kosten in het westen.

Vergeet tenslotte niet dat u in China ook kunt kiezen uit het ruime aanbod van alternatieve geneeswijzen, zoals acupunctuur, massage, kruidenbehandelingen en acupressuur.

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.