Gezondheidstips bij een verhuizing naar Singapore

Singapore heeft een van de beste zorginstellingen van heel Zuidoost-Azië. Zowel de private als de openbare ziekenhuizen zijn goed uitgerust, worden bemand door geschoold personeel en concurreren efficiënt met elkaar. De concurrentie tussen de private en openbare ziekenhuizen heeft ertoe bijgedragen dat de kosten voor de zorg redelijk zijn.
Gezondheidstips bij een verhuizing naar Singapore

Gezondheidszorg
Zorg ervoor dat u een goed dekkende verzekering afsluit. Het verschil tussen wat de Singaporezen betalen en buitenlanders is ongeveer 30 procent. Dit is een van de redenen om een goede ziektekostenverzekering te nemen.

Ziekenhuizen en klinieken
Singapore heeft 13 privé ziekenhuizen en 10 openbare ziekenhuizen. Specialistische hulp omvat ook uitstekende oog- en tandheelkundige zorg. Bij verblijf in een ziekenhuis kan er gekozen worden tussen diverse kamertypes die elk verschillen in aanwezige faciliteiten en prijskaartje. Het verschil is met name aanwezig in privé ziekenhuizen waar gekozen kan worden voor een kamer met een eenpersoonsbed, twee eenpersoonsbedden of vier eenpersoonsbedden.
Er is vrijwel geen kwaliteitsverschil in beide type ziekenhuizen. De kosten van de zorg zijn bij privé ziekenhuizen echter wel hoger.

Artsen
In zowel de publieke als de private zorgsector zijn artsen zeer goed opgeleid en hebben ze veelal een studie in het buitenland genoten. Tandartsen en oogartsen die de nieuwste behandelingen aanbieden tegen concurrerende prijzen zijn in tenminste zes gespecialiseerde instellingen te vinden.

Apotheken
Medicijnen zijn te koop bij supermarkten en apotheken verspreid in heel Singapore. De meeste zijn van 09.00-18.00 uur geopend, in sommige gevallen sluiten apotheken pas om 22.00 uur.
Met een recept uit eigen land kunt u niet terecht bij een Singaporese apotheek. Ga met het recept naar een lokale arts en zorg ervoor dat hij eenzelfde of vergelijkbaar medicijn voorschrijft.

Alarmnummers
Brandweer& ambulance: 995
Politie: 999
24-uurs Emergency Road Service: 74 899 11

In geval van nood kunt u altijd, 24 uur per dag, terecht bij de Eerste hulpposten van openbare ziekenhuizen. Op deze afdelingen werken goed opgeleide artsen en verpleegkundigen. 
Met sommige ziekenhuizen kunt u ook direct contact opnemen: 

National University Hospital: 67 795 555
Singapore General Hospital: 62 245 484
Changi General Hospital: 67 888 833
Tan TockSeng: 62 566 011
Ang Mo Kio Community Hospital: 64 538 033

Gezondheidsrisico’s
Laat u voor vertrek adviseren over de medische situatie en benodigde vaccinaties. Vaccinaties ter voorkoming van hepatitis A en B, buiktyfus, Japanse encefalitis, mazelen, bof, difterie, rodehond, kinkhoest, tetanus en polio zullenin ieder geval worden aangeraden.  

De meeste ziektes verspreiden zich via insectenbeten. In sommige gebieden kan het gebruik van een klamboe wijs zijn, net alsinsectenwerende middelen. 

Houd er verder rekening mee dat het klimaat warm en zeer vochtig is. Drink voldoende en vermijd lange uren in de volle zon. 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.