Gezondheidstips bij een verhuizing naar Canada

Naar model van het Britse zorgstelsel hebben de Hong Kong Hospital Authority en het Department of Health zich als doel gesteld kwalitatieve gezondheidszorg te bieden aan iedereen in Hong Kong. Ook willen ze een gezonde levensstijl bevorderen. Dit door middel van preventieve en curatieve maatregelen en het invoeren van een gezondheidsbeleid onder alle inwoners.
Gezondheidstips bij een verhuizing naar Canada

Ziekenhuizen en klinieken
Het is illegaal om medisch noodzakelijke behandelingen buiten de openbare gezondheidszorg aan te bieden. Dat is dan ook de reden dat er hiervoor geen particuliere zorgaanbieders zijn in Canada. Te volle ziekenhuizen en lange wachttijden hebben er echter toe geleid dat de vraag naar particuliere instellingen is toegenomen. Voor niet-medische noodzakelijke behandelingen, zoals cosmetische chirurgie, zijn er particuliere klinieken.

Elke grote stad heeft minimaal een ziekenhuis en elk ziekenhuis heeft een spoedeisende hulpafdeling. Opname in een ziekenhuis is afhankelijk van de beschikbaarheid van personeel, ruimte en de ernst van de aandoening. Een medisch paspoort, een health card, is noodzakelijk om toegang te krijgen tot een ziekenhuis in Canada.

Geneesmiddelen en apotheken
Bij apotheken in het hele land zijn medicijnen met en zonder recept, zoals pijnstillers, te verkrijgen. Pijnstillers en andere vrij te verkrijgen medicijnen voor veel voorkomende klachten als verkoudheid en maagproblemen, zijn bovendien ook te koop bij drogisten. Apotheken zijn in particuliere handen en worden gereguleerd door een farmaceutischeinstantie op provinciaal niveau. De service is er vlot en aangezien de prijzen gereguleerd zijn, zijn medicijnen in Canada relatief goedkoop. 

Artsen en tandheelkundige zorg
De beste manier om een (huis)arts is vinden, is door navraag te doen bij vrienden en collega’s. Een huisarts kan u, indien noodzakelijk, doorverwijzen naar een specialist. 

Belangrijk om te weten, is dat tandheelkundige zorg, net als oogheelkundige zorg, niet gedekt worden door de algemene gezondheidszorg. Tandheelkundige zorg is duur. Het is daarom raadzaam om hiervoor een particuliere verzekering af te sluiten die deze kosten wel dekt.

Nooddiensten
Elk ziekenhuis heeft een afdeling voor spoedeisende hulp. Bel in geval van medische nood een ambulance.

Brandweer/Politie/Ambulance: 911
Neemvoorgezondheidszorggerelateerdevragen contact op met TeleHealth: 1-866-797-0000

Gezondheidsrisico’s
Voedsel, water en milieu gerelateerde ziekten vormen geen risico in Canada. In zuidwestelijke delen van het land, zoals  Saskatchewan, Manitoba, Quebec en Ontario, komen echter wel regelmatig gevallen voor van de West Nile koorts. In de periode mei-oktober is de kans hierop het grootst. Het virus wordt overgebracht door muggen en er bestaat geen vaccin hiertegen.  

Het H1N1-virus heeft geleid tot een aantal sterfgevallen van mensen met al aan een medische aandoening zoals hart- en vaatziekten en ademhalingsstoornissen, en zwangere vrouwen. 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.