Gezondheidstips bij een verhuizing naar Australië

Gezondheidszorgovereenkomsten met andere landen en lage gezondheidsrisico’s als het gaat om besmettingen via water en voedsel zijn de bijkomende voordelen bij een verhuizing naar Australië. Een gedetailleerdere blik op de Australische gezondheidszorg.
Gezondheidstips bij een verhuizing naar Australië

Gezondheidsrisico’s 
Ziektes die zich verspreiden via voedsel en water vormen een kleine bedreiging in Australië. Dit betekent echter niet dat er helemaal geen gezondheidsrisico’s zijn. Zo komt de Japanse encephalitis voor in de Torres Strait en in de noordelijke delen van het land. Verder is rabiës (hondsdolheid) een risico voor mensen die zijn blootgesteld aan vleermuizen. Ross River Virus (RRV), Murray ValleyEncephalitis (MVE) en BuruliUlcer zijn andere regelmatig voorkomende ziektes en waarvoor nog geen vaccin bestaat. De eerste twee ziektes verspreiden zich via muggenbeten, de laatstgenoemde is een bacteriële infectie. De ziektes hebben overeenkomstig dat ze ernstige en langdurige gevolgen kunnen hebben:
- Ross River Virus: besmetting met dit virus geeft reumatische klachten die werk onmogelijk kan maken voor 2-3 maanden en zelfs oplopend tot een jaar.
- Murray ValleyEncephalitis: bij deze ernstige infectie is encefalitis, hersenontsteking, het sterkst aanwezige symptoom.
- BuruliUlcer: de infectie veroorzaakt grote zweren en beschadigt de huid en het huidweefsel van armen en benen ernstig. De staat Victoria en de regio Point Lonsdale kennen een toename van het aantal besmette personen.

Van april tot september is het influenzaseizoen, wees hiervan bewust en neem maatregelen.

Eerste hulpbenodigdheden en overige noodzakelijke spullen
Zorg er voor dat uw eerstehulpkit de volgende producten bevat: medicatie tegen verkoudheid, hoest, en borstinfectie, oplosbare aspirine of andersoortige pijnstillers, antiseptische crème, verband en pleisters en eventueel condooms en/of orale anticonceptie. Ook wegwerpnaalden, spuiten en een thermometer zijn aan te raden. Indien u medicijnen gebruikt bij een (chronische) aandoening: zorg voor voldoende voorraad en een recept en/of beschrijving van het medicijn om de voorraad aan te kunnen vullen.

Verder is het, met name als u afreist naar of woonachtig bent in afgelegen gebieden, handig om een zaklamp, kleine schaar en een pincet bij de hand te hebben.

Het dagelijkse leven
Het gros van de besmettelijke ziekten in Australië wordt veroorzaakt door muggenbeten en bacteriën. Blijf daarom uit de buurt van stilstaand water, zoals moerassen, meren en vijvers. Gebruik insectenwerende middelen en slaap onder een klamboe. Een bezoek aan een arts voordat u afreist naar een risicogebied geeft meer inzicht in de heersende risico’s en hoe u het beste te beschermen.

Neem in Australië verder vergelijkbare maatregelen zoals u gewend bent in Nederland. Enkele voorbeelden: Neem in het verkeer geen onnodige risico’s, draag een helm en houd u aan de maximumsnelheid. Wees extra alert als u hoort over inbraken in uw woonomgeving. Gebruik altijd een condoom tijdens seks met een onbekende partner.

Bescherming
Laat u tenminste 4-6 weken voordat u naar Australië gaat door uw arts informeren over de eisen rondom vaccinatie. Bescherming tegen waterpokken, polio, mazzelen, difterie, tetanus, hepatitis A en B zijn standaardeisen. Voor de regelmatig voorkomende Ross River Virus (RRV), Murray ValleyEncephalitis (MVE) en BuruliUlcer bestaan nog geen vaccins.

Zorgverzekeringstips
Australië heeft gezondheidsovereenkomsten met diverse landen. Bekijk of dat ook het geval is met het land waar u van afkomstig bent. Als een dergelijke regeling bestaat, controleer dan of u daadwerkelijk recht heeft op de gesubsidieerde medische zorg tijdens een verblijf op dit continent. Een particuliere ziektekostenverzekering sluit alle risico’s hieromtrent uit en geeft de meeste zekerheid. Vraag gratis offertes op bij expatverzekeraars en stel hen alle vragen die u heeft.

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.