Gezondheidsrisico’s in Hong Kong

Over het algemeen hoeven expats in Hong Kong zich geen zorgen te maken voor de gezondheidsrisico’s. Net als in vrijwel elk land bestaan er weliswaar wel risico’s, zoals seizoensgriep, vogelgriep en griep pandemieën. Echter, met de juiste kennis van zaken gecombineerd met een goede ziektekostenverzekering, is er geen reden tot zorg.
Gezondheidsrisico’s in Hong Kong
 
Seizoensgroep
 
Elk jaar, vooral van januari tot maart en van juli tot augustus, komt de seizoensgriep voor. Een griep waar mensen met een goed immuunsysteem meestal na een week van zijn hersteld. Wees met name in die periode extra alert. Een goede hygiëne en desgewenst een griepvaccinatie zijn goede voorzorgsmaatregelen. Een arts kan u verder informeren hoe hier mee om te gaan.

Vogelgriep
 
De vogelgriep wordt vooral veroorzaakt door vogels in hun trekperiode. Besmetting met deze griepvariant kan ontstaan na direct contact met deze vogels of hun uitwerpselen. Er zijn geen ernstige griepgevallen bij mensen bekend, toch gaat ook hier het gezegde een gewaarschuwd mens geldt voor twee op. Vermijd in de trekperiode contact met pluimvee en wilde vogels.

Griep pandemie
 
Eens in de 10 tot 50 jaar breekt in Hong Kong een griep pandemie uit. Dit is meestal het gevolg van een bepaald type griepvirus dat zich muteert in een ander type virus. De nieuwe variant is vrijwel altijd zeer gevaarlijk en veroorzaakt veel sterfgevallen. Ga bij een dergelijke uitbraak plekken waar veel mensen bijeenkomen uit de weg en let extra op de basishygiëne. Houd verder de berichtgeving nauwkeurig in de gaten.

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.