Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.
Expatvragen over zorgverzekeringen

Wanneer u voor uw werk naar het buitenland verhuist dan is het vaak zo dat uw werkgever uw ziektekostenverzekering regelt. U wordt ofwel opgenomen in de bestaande regelingen voor gezondheidszorg van uw werkgever of uw werkgever zal het nodige regelen binnen het nationale systeem van uw vestigingsland.
 
Voordat u vertrekt is het echter belangrijk om de essentiële voorwaarden en dekkingen  van uw nieuwe zorgverzekering door te nemen. Hieronder staan zeven vragen die u uzelf kunt stellen voordat u in het buitenland aan het werk gaat. 
1. Hoe is de gezondheidszorg geregeld in mijn vestigingsland? 
De gezondheidsstelsel loopt sterk uiteen in verschillende landen zoals de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Thailand. Zo werken sommige landen met zowel een publieke als privé gezondheidszorg. In andere landen is een werkgever verplicht om de kosten voor gezondheidszorg van de werknemer op zich te nemen. Weer andere landen maken onderscheid tussen buitenlanders en de lokale bevolking. In veel landen heeft u een bewijs van dekking nodig wanneer u behandeld wilt worden of gebruik maakt van gezondheidsdiensten. Het is belangrijk om u te informeren over dit soort zaken. 
 
2. Hoe is de kwaliteit van de gezondheidszorg? 
Bekijk voordat u vertrekt welke kwaliteit u kunt verwachten. Met name als er specifieke gezondheidsproblemen binnen uw gezin zijn, is het belangrijk om dit te bespreken met uw bedrijfsarts of de Personeel&Organisatie-afdeling. De basiszorg kan bijvoorbeeld erg goed zijn in uw nieuwe land, maar de specialistische zorg kan bijvoorbeeld ontbreken. Let verder op de nabijheid van medische voorzieningen en de beschikbaarheid van benodigde geneesmiddelen.  
 
3. Wat zijn de bijkomende kosten? 
Ook de kosten van gezondheidszorg lopen sterk uiteen, zo wordt de Verenigde Staten als duur ervaren en Mexico als  een stuk goedkoper. In Nieuw-Zeeland kunt u rekenen op een aantal gratis medische diensten en als uw zorgverzekering is geregeld door de werkgever draag hij waarschijnlijk een aanzienlijk deel van de kosten. Er zijn veel verschillende zaken die meespelen in het bepalen van de medische kosten het buitenland.  Zorg er daarom voor dat u een duidelijk idee heeft over de betrokkenen en wie welk gedeelte betaalt. Niet alleen de maandelijkse premie is van belang, ook de kosten wanneer een noodgeval zich voordoet zijn belangrijk.

4. Welke dekking kan ik verwachten van mijn ziektekostenverzekering? 
Ziektekostenverzekeringen verschillen vooral op het niveau van dekking en het dekkingsgebied. In de praktijk betekent dat u kiest voor een basis-of standaard dekking, een pakket met extra dekking of met volledige dekking.

Veel expats willen de zekerheid hebben dat ze de mogelijkheid hebben tot repatriëring, indien een medische behandeling voor een ernstige aandoeningen noodzakelijk is. Denk ook aan noodgevallen in Nederland, zoals het overlijden of bij ziekte van familie. Zorg er dus voor dat u niet alleen gedekt bent in uw nieuwe vestigingsland, maar ook in Nederland. Een speciale internationale- of expatverzekering wordt door veel Nederlanders als beste alternatief gezien. Zo’n verzekering biedt internationale dekking, vergoedingen en voorwaarden zoals u gewend bent uit Nederland en flexibiliteit.
 
5. Kan ik taalproblemen verwachten?   
In veel landen zijn Engels sprekende artsen beschikbaar. Vraag andere Nederlanders in uw nieuwe vestigingsland over hun ervaringen met betrekking tot communicatie. Het is ook belangrijk om te checken of u in het Engels of Nederlands te woord kunt worden gestaan door uw verzekeringsmaatschappij. 

6. Welke maatregelen moet ik nemen als ik in het buitenland aankom? 
Ook al is uw zorgverzekering geregeld, u moet zich nog steeds verdiepen in het vinden van een goede arts, tandarts en andere specialisten die u wellicht nodig heeft. Check of uw verzekeraar beperkingen heeft opgesteld betreffende de keuze van uw arts, tandarts en specialisten en of zij u kunnen helpen bij het vinden van goede medische zorg.  Zorg er ook voor dat u op de hoogte bent van de openings- en eventuele wachttijden van de betreffende medische voorzieningen zoals apotheken, huisartsen en ziekenhuizen, zodat u niet voor verrassingen komt te staat als u zorg het hardste nodig hebt.
  
7. Wat doe ik in geval van nood? 
In het geval van een noodsituatie in het buitenland is het belangrijk te weten wat u precies moet doen. Zorg dat u de telefoonnummers van hulpdiensten bij de hand heeft en de eerste hulp- en andere benodigde voorzieningen weet te vinden wanneer nodig.  

Begin nu hier met het vergelijken van populaire aanbieders zoals BUPA, ... en vele anderen. U kunt een gratis offerte aanvragen van de verschillende verzekeraars om een goed overwogen en kostenbesparende beslissing te nemen.

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.