Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.
Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Met het opnemen van noodevacuaties en repatriëring  in uw internationale ziektekostenverzekering zorgt u daarvoor.  Repatriëren staat letterlijk voor het terugkeren naar het vaderland. 

Wanneer heb ik een aanvullende ziektekostenverzekering nodig in het buitenland?

Het is altijd vervelend als u of een familielid dringend medische hulp nodig heeft als u zich in het buitenland bevindt. In dit geval kunt u in ieder geval gelijk contact opnemen met de dichtstbijzijnde medische voorzieningen.

Wellicht is het ook zo dat de kwaliteit van de zorg in het land waar u woont of reist inferieur is aan de zorg in Nederland. Het kan ook zo zijn dat u zich op een afgelegen locatie bevindt zonder toegang tot medische voorzieningen. De mogelijkheid tot vervoer naar een ander land of het repatriëren naar Nederland in het geval van een langdurige medische behandeling kan dan het verschil betekenen tussen leven en dood.  

De tweede belangrijke kwestie zijn de kosten. Een medische noodevacuatie kan resulteren in aanzienlijke kosten vanwege de vervoerskosten en de medische behandeling zelf. Het maximale dekkingsniveau voor vervoer alleen kan uiteenlopen van zo’n 20,000 euro tot een volledige vergoeding. Deze limieten illustreren dat de kosten voor noodhulp enorm kunnen oplopen.
 

Wanneer word ik geëvacueerd?

In het geval dat de medische voorzieningen ter plaatse u niet goed kunnen behandelen, dan vergoedt een repatriëringsverzekering de kosten van terugkeer en behandeling in Nederland. Ook als de behandelend arts aangeeft dat u niet goed genoeg behandeld kunt worden ter plaatse, dan kan u doorgestuurd worden naar de dichtstbijzijnde medische voorziening die ervaring heeft met de behandeling van uw situatie. Zodra uw verzekeraar instemt met evacuatie of repatriëring, zal hij het vervoer en de medische zorg gaan regelen. Het is niet verstandig om uw evacuatie zelf te regelen, omdat de verzekeringsmaatschappij dan waarschijnlijk zal weigeren de eindrekening te betalen. Neem dus altijd contact op met uw verzekeraar en laat het werk aan hem over. 

Hoe word ik geëvacueerd?

Een evacuatie of repatriëring kan resulteren in een reis per luchtambulance naar een ander land, vervoer over land naar een andere stad of vergoeding van een ticket voor een lijnvlucht. Sommige verzekeringsmaatschappijen hebben zelf een aantal voertuigen tot hun beschikking, terwijl andere verzekeraars vervoersdiensten inhuren.

 

Wat wordt er gedekt bij een evacuatie en repatriëring?

De service en maximale dekking lopen sterk uiteen per verzekeraar en polis.

De volgende punten zijn een aantal voorbeelden van de soort diensten die wordt geleverd in geval van evacuatie of repatriëring. Het is de moeite waard om rond te kijken welke diensten wel en niet zijn opgenomen in de verschillende polissen.  
• Ziekenvervoer 
• De kosten van een medische begeleiding 
• De kosten voor meereizende kinderen
• Accommodatie voor familieleden of vrienden 
• Een terugvlucht voor familieleden in het geval van repatriëring 
• Vervoer van het stoffelijk overschot naar het thuisland 
• Een rij zitplaatsen op een commerciële vlucht voor medische apparatuur en medisch personeel 
• Het vervoer van persoonlijke goederen en bagage terug naar huis 
• Bijkomende juridische diensten voor medische gevallen 

Wat moet ik verder overwegen?

Bekijk hoe en wanneer de verzekeraar de gemaakte medische kosten uitbetaalt en welk proces u moet doorlopen om te zorgen voor uitbetaling van de vorderingen. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de verschillende offertes voordat u een definitieve verzekering afsluit. Vergelijk niet alleen op kosten, maar ook op service en de dekking van de polis zelf.  

Begin nu hier met het vergelijken van populaire aanbieders zoals BUPA, ... en vele anderen. U kunt een gratis offerte aanvragen van de verschillende verzekeraars om een goed overwogen en kostenbesparende beslissing te nemen. 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.