Doktersbezoek in Thailand

Thailand is uitgegroeid tot een belangrijke bestemming voor het medisch toerisme.
Artsen inThailand spreken goed Engels en het merendeel van de medische staff heeft zijn opleiding al dan niet volledig in het westen gevolgd. Veel van de ziekenhuizen in Bangkok genieten wereldfaam en de medische infrastructuur in deze metropool is uitstekend ontwikkeld. Buiten Bangkok is de kwaliteit van de medische diensten wisselend van aard. Vooral in de landelijke gebieden kanhet niveau beneden gemiddeld zijn.

De drie beste ziekenhuizen van Bangkok zijn BumrungradHospital, Bangkok General en de Samitivej Group of Hospitals. De meeste ziekenhuizen hebben zeer goed functionerende websites waar patiënten kunnen zoeken naar een arts en er vervolgens online een afspraak mee kunnen maken. Ziekenhuizen en klinieken kennen daarnaast services waar zonder afspraak gebruik van kan worden gemaakt. Een standaard consult met een privé-arts kost ongeveer THB 469,00 (ongeveer USD 15).

Verzekering
Buitenlanders kunnen geen gebruik maken van de openbare ziektekostenverzekering. Zij kunnen wel van de openbare zorg gebruik maken, maar zullen moeten betalen voor een behandeling. De meeste expats kiezen voor een particuliere ziektekostenverzekering die ze toegang geeft tot de uitstekende medische voorzieningen in de private gezondheidszorg. Sluit voor vertrek een goede internationale ziektekostenverzekering af die ook alle medische kosten in Thailand dekt.

Een punt van groeiende zorg is de beschikbaarheid van artsen. De meeste artsen hebben geen vaste standplaats, werken niet fulltime en zijn bovendien een specialist in een medisch vakgebied. Steeds meer expats wijken daarom uit naar naburige landen als Singapore en Maleisië.

Vergelijkbare items

Kosten van levensonderhoud in Canada

In het jaarverslag van de Verenigde Naties wordt Canada telkens weer genoemd als "één van de beste plekken om te wonen in de wereld". Aan huisvesting en energiekosten besteed men in Canada gemiddeld 35 tot 50 procent van het totale inkomen.

More info

Alarmnummers in Australië

Zorg er voor dat u op de hoogte bent van de belangrijkste alarmnummers van Australië.

More info

Allergieën in Australië

Australië heeft een aantal veel voorkomende allergieën die meestal worden veroorzaakt door ofwel de stuifmeel van planten ofwel door steken van de jumper mier

More info

Het krijgen van een baby in Australië

Australië heeft een uitstekende reputatie op het gebied van medische zorg rondom zwangerschappen en bevallingen.

More info

Doktersbezoek in Australië

De Australische gezondheidszorg behoort tot de beste wereldwijd. Artsen zijn er in grote getalen wat zorgt voor een goede toegankelijkheid.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.