Doktersbezoek in Frankrijk

In een sterk ontwikkeld land als Frankrijk waar de gezondheidszorg een van de beste ter wereld is, is het niet moeilijk om kwalitatieve zorg te vinden.
Doktersbezoek in Frankrijk

Alle artsen in Frankrijk zijn aangesloten bij de Conseil National de l’Orde des Medecins. Een bezoekje op de websitevan het Conseilis een goed startpunt om een passende arts te vinden.

Bij een bezoek aan een ziekenhuis hoeven inwoners van de EU simpelweg hun medische EHIC-kaart te tonen. Deze is vijf jaar geldig en geldt als een paspoort waarmee gratis(basis)behandelingen verkregen kunnen worden. Inwoners van buiten de EU doen er goed aan bij hun ambassade of consulaat te controleren of er samenwerkingen bestaan met Frankrijk. Is dit niet het geval dan is het nodig een particuliere verzekering af te sluiten die ook behandelingen in Frankrijk dekt.

Na het doktersbezoek ondertekent de patiënt een feuille de soins waarop staat welke behandeling is ondergaan en, indien nodig, welke medicijnen zijn voorgeschreven. Soms verwijzen privé-artsen patiënten kosteloos door naar andere, onafhankelijke artsen. In tegenstelling tot veel andere landen, kunnen patiënten direct een afspraak maken met een specialist. Een afspraak met een huisarts is dus niet per se noodzakelijk. 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.