Doktersbezoek in Canada

Bewoners van Canada met een permanente verblijfsstatus kunnen gebruik maken van de openbare gezondheidszorg die wordt beheerd door elke provincie.
Doktersbezoek in Canada

Provincies als British Columbia, Ontario, Quebec en New Brunswick hebben een wachttijd van drie maanden om in aanmerking te komen voor een zorgverzekering. Gezien de wachttijd is het verstandig een internationale ziektekostenverzekering af te sluiten voor eventuele medische noodgevallen.

Gezondheidskaart
Dien bij aankomst in Canada  direct een aanvraag in voor een gezondheidskaart. Aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar bij ziekenhuizen en apotheken. Ook zijn ze te downloaden op de officiële website van elke provincie. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, ontvangt elk gezinslid een zorgpas met daarop persoonlijke informatie als naam, adres, sekse en geboortedatum.

Met deze gezondheidskaart hoeft u niet te betalen voor basiszorg of spoedeisende hulp. Hieronder valt onder meer een bezoek aan een huisarts, een ziekenhuis en een medisch specialist zoals een gynaecoloog en psychiater, mits u door uw huisarts bent doorverwezen. 

Artsen in Canada
Het duurt vaak enige weken of zelfs maanden voordat er een geschikte huisarts is gevonden. Rondvraag bij bekenden in uw omgeving kan het proces versnellen. Raadpleeg verder ook de Gouden Gids voor een overzicht van medisch specialisten en medische instanties in uw omgeving. Ook de digitale websites van de provinciale medische associaties kunnen helderheid geven over beschikbare medici in uw omgeving.
 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.