Doktersbezoek in Australië

De Australische gezondheidszorg behoort tot de beste wereldwijd. Artsen zijn er in grote getalen wat zorgt voor een goede toegankelijkheid.
Een fundamentele overweging bij de keuze voor een arts is of hij is geregistreerd bij Medicare. Als een patiënt als Medicare-patiënt komt is het goed om te controleren of de arts het bijbehorende tarief hanteert of een hoger bedrag in rekening brengt. Een internationale verzekering vergoedt doorgaans de medische kosten, tenzij de verzekeraar niet wordt erkend door de arts.

Afspraken worden gemiddeld twee dagen van te voren gemaakt. Bij spoedeisende hulp kan men direct terecht, wel is een telefoontje zeer wenselijk. Als blijkt dat een arts niet beschikbaar is, zal een patiënt doorverwezen worden naar de eerste hulppost van een ziekenhuis. 

Sommige huisartsen doen ook huisbezoeken. Deze kosten kunnen echter wel zeer hoog uitvallen voor patiënten die niet onder de Medicare-regeling vallen. De meerderheid van de artsen is vrouw, in de steden is de verdeling meer evenredig. Met name in de buitenwijken zijn groepspraktijken heel gebruikelijk.

Vergelijkbare items

Kosten van levensonderhoud in Canada

In het jaarverslag van de Verenigde Naties wordt Canada telkens weer genoemd als "één van de beste plekken om te wonen in de wereld". Aan huisvesting en energiekosten besteed men in Canada gemiddeld 35 tot 50 procent van het totale inkomen.

More info

Alarmnummers in Australië

Zorg er voor dat u op de hoogte bent van de belangrijkste alarmnummers van Australië.

More info

Allergieën in Australië

Australië heeft een aantal veel voorkomende allergieën die meestal worden veroorzaakt door ofwel de stuifmeel van planten ofwel door steken van de jumper mier

More info

Het krijgen van een baby in Australië

Australië heeft een uitstekende reputatie op het gebied van medische zorg rondom zwangerschappen en bevallingen.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.