Betalingsmogelijkheden voor expats

De betaling van rekeningen is een cruciale kwestie voor expats. Niet alleen omdat de kosten in de huidige verblijfplaats voldaan moeten worden, vaak lopen er ook nog enkele betalingsverplichtingen in Nederland.
Betalingsmogelijkheden voor expats

Het hebben van een bankrekening met een gezonde financiële positie is zeker belangrijk,  maar hoe zorgt u ervoor dat al uw resterende betalingen in Nederland goed geregeld zijn?.Veel expats lopen tegen dit soort problemen aan, omdat ze oftewel nog doorlopende betalingen hebben of  niet op de hoogte zijn van alle resterende verplichtingen en deze niet doorgestuurd krijgen naar het buitenland. Sommige betalingen zijn ook lastiger om nog vanuit het buitenland te verrichten. 

Typische expatregelingen  
De meeste expats zorgen ervoor dat ze de resterende geldzaken voor vertrek overdragen aan familieleden (bijna 60 procent) of vrienden (30 procent). De resterende 10 procent maakt gebruik van betalingsdiensten die de betalingen verrichten.

De betalingsproblemen van facturen ontstaan nadat de expat is vertrokken. Het verhelpen van verschillende problemen kan uiterst moeilijk zijn vanuit het buitenland. In veel gevallen verandert een vriendelijk gebaar om u te helpen met het beheren van betalingen in een ingewikkeldere situatie dan gepland. Het kan ook zo zijn dat de personen geen zin meer hebben, de verantwoordelijkheid niet aan kunnen of simpelweg te druk zijn en uw geldzaken niet als prioriteit zien.  Let erop dat deze regeling soms voor meerdere jaren is en dus betrouwbaar, duidelijk en flexibel genoeg voor veranderingen zijn. 

Nadelige situatie bij terugkomst 
De meerderheid van de Nederlandse expats keert uiteindelijk weer terug naar Nederland, zij het na enkele maanden of vele jaren, om hopelijk met een hoop goede werkervaring en opgebouwd vermogen hun oude leven weer op te pakken. Maar stelt u zich voor hoe uw kredietwaardigheid zich heeft ontwikkeld als u voor meerdere jaren constant (te) laat heeft betaald . Ongeacht hoeveel geld u op uw bankrekening heeft staan uw, krediet geschiedenis, die u juist bij terugkomst hard nodig heeft, zal er niet goed uit zien. Het is erg vervelend om u leven weer goed op te starten als uw telefoonbedrijf geen zaken meer met u wilt doen en uw energieleverancier  moeilijk doet over levering van diensten. En nog belangrijker, het verkrijgen van een lening voor verbouwing van uw huis of het verkrijgen van een hypotheek voor een nieuwe woning kan nu een stuk duurder en lastiger uitpakken dan nodig.  

Deze vervelende gevolgen geven weer dat het erg belangrijk is om het betalen van rekeningen goed te regelen voordat u vertrekt. 

Oplossingen voor betalingsproblemen 
Begin met het maken van een lijst met de verschillende betalingsverplichtingen. Zorg er dan voor dat u op de hoogte bent hoe u en waar u de betaling ontvangt. De mogelijkheid tot een vlotte betaling is belangrijk. Neem contact op met de verschillende bedrijven en instanties om te zien of er een online factuur gestuurd kan worden. Het is nog makkelijker om te bekijken of regelmatig terugkerende betalingen automatisch kunnen verlopen.  

Verder is het belangrijk dat u de mogelijkheid heeft om makkelijk geld over te maken tussen uw lokale en Nederlandse bank. Ook het wisselen van vreemde valuta in euro’s is belangrijk om aan uw betalingen in Nederland te kunnen voldoen. Verhuist u binnen de EU, dan kunt u gebruik maken van de nieuwe SEPA incasso regeling. Deze regeling maakt automatische incasso sinds 1 november 2010 mogelijk.  

De mogelijkheid tot goed internetbankieren is van essentieel belang om uw rekeningen te kunnen betalen. Het is daarom belangrijk dat u regelmatig beschikking heeft over een goede internetverbinding. Zo kunt u zonder veel gedoe de status van uw betalingen en automatische afschrijvingen controleren. 

U ziet dat het goed regelen van de bankzaken in het buitenland belangrijk is. Wanneer u de facturen en het internetbankieren goed heeft geregeld dan is het onderhouden van uw reputatie en kredietgeschiedenis een stuk makkelijker. 

Op Expatwijzer kunt u de verschillende rekeningen vergelijken: 
 - Vergelijk hier de verschillende vreemde valuta rekeningen, die speciaal ontwikkeld en afgestemd zijn op de behoeften van expats. 
- Vergelijk hier de verschillende wisselkantoren, zodat u gebruik kunt maken van de beste wisselkoers voor het doorsluizen van geld naar het buitenland of voor het maken van reguliere betalingen in Nederland.

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/globe_130588347292386000.jpg

Wanneer heeft u een deviezen handelaar nodig?

Werken en wonen in het buitenland is erg aantrekkelijk; denk aan loopbaanontwikkeling en verbeterde promotievooruitzichten, een goedkopere maar hogere levensstandaard, lagere belastingen en natuurlijk de kans om het leven in een andere cultuur en land te ervaren. Als u naar een land buiten de Europese Unie vertrekt, krijgt u ongetwijfeld te maken met een andere munteenheid en uw persoonlijke omstandigheden zorgen ervoor dat u uw geld tussen meerdere geldeenheden moet verplaatsen. Hieronder staan een aantal voorbeelden van wanneer u een deviezen handelaar nodig heeft.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/012503_real_home_loan_130588460145797700.jpg

5 top tips voor bankieren in het buitenland

U gaat verhuizen naar het buitenland! Een spannende ervaring. U maakt net als zo’n 112.000 andere Nederlanders de stap om in het buitenland te gaan wonen. U heeft uw huis uitgeruimd, de huisdieren een veilig nieuw thuis gegeven en genoten van een onvergetelijk afscheid van familie en vrienden. Alles is geregeld. Of toch niet?

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/free-internet-games-for-kids_130588530238542700.jpg

Top tien bespaartips

Tien top tips om uw spaargeld te beschermen en ervan te kunnen profiteren

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.