Alarmnummers in Frankrijk

Zorg er voor dat u op de hoogte bent van de belangrijkste alarmnummers van Frankrijk. Bewaar ze in uw mobiele telefoon en leg een uitdraai van deze nummers op een centrale plek in uw woning. Zo heeft u ze altijd bij de hand op de momenten dat snelle actie noodzakelijk is.
Alarmnummers in Frankrijk
Alarmnummers
 
Politie: 17
SAMU (medische noodgevallen): 15
Brand: 18
Bovenstaande meldpunten zijn met elkaar verbonden. Als u de politie belt en daarnaast ook medische zorg nodig heeft, zullen beide diensten worden gealarmeerd. 

Maison Meciale de Garde (privé nooddienst): 01 47 07 77 77

Bij het bellen van een van de alarmnummers is de standaardprocedure dat gegevens van de beller worden genoteerd, net als de aard van de situatie en een indicatie van de hoeveelheid mensen dat hulp nodig heeft. 

De alarmnummers zijn 24 uur per dag te bereiken en kunnen ook zonder geld of telefoonkaart in een telefooncel worden bereikt.

De alarmnummers zijn ook te vinden op de voorzijde van alle telefoongidsen. In de meeste gevallen worden de meldpunten beheerd door Frans sprekende personen, maar er zijn te allen tijde ook Engels sprekende mensen beschikbaar zodra daar om wordt gevraagd.

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.