5 redenen voor expats om een levensverzekering af te sluiten

Verhuizen naar het buitenland is een belangrijke beslissing en betekent een hoop veranderingen in uw leven. Het begin van een nieuw leven in een vreemd land is nooit gemakkelijk. Het gaat gepaard met een hoop beslissingen en overwegingen. De juiste levensverzekering is er één van.
5 redenen voor expats om een levensverzekering af te sluiten

Een levensverzekering hoeft niet absurd duur te zijn. Als u een levensverzekering afsluit als u nog jong en gezond bent en u een goed vooruitzicht heeft (bijvoorbeeld geen drank- of rookverslaving), zijn verzekeringsmaatschappijen bereid  u een lagere premie te bieden. Als uw partner of een ander gezinslid behoefte heeft aan een levensverzekering kan het gezamenlijk verzekeren, leiden tot een nog lagere premie. Een andere goede manier om te besparen is het inschatten van het juiste type dekking en het verwijderen van onnodige aspecten. Bedenk u ook wat er met uw familie gebeurt als u hen achterlaat in een vreemd land zonder financiële buffer. Ongeacht de precieze premiekosten kunnen we concluderen dat,  kijkend naar de toekomst, een levensverzekering een goede besteding is voor u en uw gezin. 

Leven is niet eeuwig
Hoe vervelend het ook klinkt,  helaas komt er voor iedereen een eind aan het leven. Wanneer en hoe dat gebeurd is daarentegen onzeker. Zijn we jong of oud, ziek of gezond, gebeurt het na een langdurige ziekte of door toevallige dood, niemand weet het. Wat we daarom goed moeten beseffen is dat wanneer er een einde komt aan ons leven we het niet erger willen maken door ons gezin in een moeilijke financiële situatie achter te laten. Het afsluiten van een levensverzekering is de beste manier om een dergelijke situatie te vermijden.

Een levensverzekering is noodzakelijk voor mensen met financiële verplichtingen
Maar weinig mensen leven tegenwoordig zonder financiële verplichtingen. Als u een credit card of hypotheek heeft dan leidt dit tot maandelijkse financiële verplichtingen. Zorg er dus voor dat u een levensverzekering heeft die deze lasten dekt voor uw gezin in het geval dat u komt te overlijden. Het zou oneerlijk zijn als uw gezin de dupe wordt van uw financiële lasten.

De implicaties van het nabestaandenpensioen
Lees de kleine lettertjes in uw arbeidsovereenkomst om er achter te komen hoe uw nabestaandenpensioen is geregeld bij uw werkgever. Denk niet gelijk dat het nabestaandenpensioen hetzelfde is als een levensverzekering. Als u verhuist naar het buitenland kunt u bijvoorbeeld uw levensverzekering vaak meenemen, maar het nabestaandenpensioen niet. 

Financiële steun voor uw nabestaanden
Als er personen zijn die van u afhankelijk zijn, dan is een levensverzekering geen luxe, maar noodzaak. In het geval dat u komt te overlijden, zullen bejaarde ouders of kinderen die financieel van u afhankelijk zijn afstand moeten doen van hun gebruikelijke levensstandaard. Het is uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat hun behoeften veilig zijn. Stelt u zich voor dat uw financieel afhankelijke echtgenoot en kinderen zich zorgen moeten maken over het betalen van de hypotheek, terwijl ze nog geen tijd hebben gehad hun verdriet te verwerken. 

Een levensverzekering voor uw partner
Vergeet niet om ook een levensverzekering af te sluiten voor uw echtgenoot, zelfs als uw partner niet de geldverdiener van het gezin is. Als uw partner komt te overlijden heeft u geen tijd om zowel geld te verdienen, het huis te onder houden en de kinderen te verzorgen. Het is dus essentieel om geld beschikbaar te hebben om dit soort zaken goed te regelen. Een levensverzekering vult niet de leegte van uw of uw parters’ dood op, maar u weet zeker dat uw gezin op een comfortabele manier verder kan leven.

Begin nu hier met het vergelijken van populaire aanbieders zoals ..., ... en vele anderen. U kunt een gratis offerte aanvragen van de verschillende verzekeraars om een levensverzekering te vinden die de toekomst van uw gezin verzekert. 

Vergelijkbare items

http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/medecin_130579267478285900.jpg

Het vinden van een arts in het buitenland

Het vinden van een goede arts in het buitenland is vaak erg belangrijk voor expats en reizigers. Onthoud goed dat medische zorg in het buitenland meestalandere kosten en standaarden kent dan in Nederland.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/images_130580149337950100.jpg

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering

Het afsluiten van een buitenlandse ziektekostenverzekering biedt uw gezin financiële bescherming in het geval van een medische situatie wanneer het gezin zich in het buitenland bevindt. Het voorkomt het aangaan van enorme schulden als gevolg van een medische noodsituatie.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/c183cdeaeab801992724d0ac32ee86e5_130587290761768100.jpg

Het vergelijken van internationale ziektekostenverzekeringen

Wanneer u op zoek bent naar een internationale ziektekostenverzekering is het zinvol om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Herziening van uw uitgaven kan leiden tot besparingen of een betere dekking voor hetzelfde bedrag.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/health_insurance_agent_130587448449167000.jpg

Expatvragen over zorgverzekeringen

Een van de vele dingen die je moet regelen voordat je naar het buitenland vertrekt is een goede zorgverzekering.

More info
http://home.expatwijzer.com/data/imgs/articlesguides/helico-urgences_2800_w250_130587640183034000.jpg

Dringende medische zorg en repatriëringsverzekering

Hopelijk worden medische nachtmerries geen werkelijkheid, maar in het geval dat er toch iets aan de hand is, is het fijn om te weten dat u en uw familie kunnen rekenen op de beste zorg.

More info
. .
Krijg nu de beste koers!
Krijg nu de beste koers!

Geldtransfer tegen de beste wisselkoers – Regelmatig terugkomende betalingen, transfer van grote bedragen, verplaats geld. Ontvang nu een offerte!

The Dutch Expat Network
The Dutch Expat Network

Gezellig borrelen, sporten, netwerken & meer met Nederlandse expats & entrepreneurs in 't buitenland.